Domov » Moda & stil » 5 enostavnih modnih formul za poslovni videz

5 enostavnih modnih formul za poslovni videz

Moda & stil
5 enostavnih modnih formul za poslovni videz
📷 Memorandum

Oblačenje za službo zna biti kar stresno. Želiš si, da ti je udobno, hkrati pa bi rada izgledala modno in poslovno. Preverjene modne formule ti bodo prišle še kako prav, ko boš s prazno glavo stala pred polno omaro oblačil. Najboljše pri vsem tem pa je to, da imaš oblačila za stajlinge po vsej verjetnosti že v omari.

Oprijete 7/8 hlače + T-majica + Blazer

(Damsel In Dior)

Lepota tega videza je v tem, da ga lahko narediš poslovno-elegantnega ali pa športno-elegantnega, odvisno od tega, kako nobel (ali sproščeno) je tvoje delovno mesto. Zgornja različica je za bolj sporščeno pisarniško ozračje, za bolj poslovno-eleganten videz pa loaferke zamenjaj za kožne salonarje.

Zanimiva bluza + ‘pencil’ krilo

(Memorandum)

Kombiniranje ‘pencil’ krila z bluzo je popolna klasika, ki pa je lahko na trenutke tudi nekoliko dolgočasna. Začini videz tako, da klasično bluzo zamenjaš z vzorčasto ali z zanimivimi detajli, kot so rokavi z naborki, namesto enobarvnega krila pa obleci vzorčastega.

Svilena bluza + Krilo A-kroja

(Extra Petite)

Ta videz je praktično drugo ime za poslovno-priložnostno oblačenja. Svilena bluza ne razkriva preveč, hkrati pa ni brezoblična, krilo A-kroja in srednje dolžine (z bluzo zatlačeno za pas, seveda) pa lepo poudari pas, ne da bi se ti preveč oprijemalo po spodnjem delu telesa. Materiali, vzorci in barve niti niso toliko pomembni.

Kulotke + Svilen top + Jakna

(Memorandum)

Super laskajoče hlače, ki na hitro izgledajo kot krilo, so prav tako udobne kot široke hlače. Če jih kombiniraš s svilenim topom, po vrhu pa oblečeš zanimivo jakno (ali blazer), boš v pisarni izgledala zelo modno napredno.

Debel pleten pulover + Nagubano ‘midi’ krilo

(Girl with Curves)

To je tisto, iz česar so narejene jesenske sanje. Se ti zdi zgornji videz nekoliko preveč brezobličen? Omisli si tanjši pleten pulover (ali puli), ki ga zatlači (v celoti ali le sprednji del) za pas, da poudariš najožji del telesa.