Domov » Lepota & zdravje » 5 načinov, kako preprečiš poškodbe las od morske vode

5 načinov, kako preprečiš poškodbe las od morske vode

Lepota & zdravjeNega
5 načinov, kako preprečiš poškodbe las od morske vode
📷

Ogromno žensk se na vse pretege trudi, da si ne zmočijo las med plavanjem v morju. Na vroč poletni dan ni nič bolj osvežilnega, kot potopiti glavo v hladno morje. Ampak lase je treba predhodno obvezno zaščititi pred soljo, saj si nobena ne želi suhih in scufanih las.

Želimo si, da bi se vsaka ženska počutila samozavestno in uživala v vsem, kar ji poletje ponuja, zato smo naredili manjšo raziskavo o tem, kako najbolje zaščititi lase pred morsko soljo (in klorom).

1. Voda iz pipe. Preden se odpraviš plavat, lase popolnoma zmoči s sladko vodo, da absorbirajo navadno vodo namesto slane oziroma klorirane.

2. Olje na olje. Ko so tvoji lasje mokri, nanesi nanje malo maroškega, arganovega, kokosovega ali olivnega olja. Olje bo odbijalo slano in klorirano vodo, kar bo lase še dodatno ščitilo pred poškodbami.

3. Zaščita pred soncem. Preden se odpraviš na plažo vedno nanesi izdelek z zaščito pred soncem tudi na lase (poskusi zaščito v spreju), da preprečiš nastanek suhih in poškodovanih las.

4. Dobro našamponiraj. Po plavanju lase obvezno dvakrat našamponiraj, da odstraniš so sol (ali klor) z las. Če so tvoji lasje izsušeni, uporabi zelo vlažilen šampon.

5. Balzam. Globinski balzam ali masko pusti na laseh vsaj 10-15 minut za rehidracijo tvojih las. Če pa nimaš toliko časa, pa uporabi vlažilni balzam in ga pusti na laseh 2-3 minute in nato za dodatno nego na lase pred sušenjem nanesi še balzam brez izpiranja.

Zdaj nimaš več razloga, da bi se bala morske vode ali klora. Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov bodo tvoji lasje zaščiteni od začetka do konca poletja!