Koliko bele barve lahko nosiš na poroki?

Na poroki nikoli ne smeš biti oblečena v belo, kajne? Ne!

V današnjem času to pravilo ne velja več. Česar se moraš držati je zgolj to, da ne zasenčiš neveste in njenih družic. Obstaja pa ogromno načinov, kako nositi belo na poroki in s tem ne preusmerjati pozornosti stran od neveste: z majhnimi detajli na obleki ali modnimi dodatki, ki so popolnoma sprejemljivi celo pri najstrožjih standardih. Vendar pa, če si v dilemi ali nisi popolnoma prepričana v celotni videz, potem raje obleci kaj drugega – ni vredno “užaliti” nevesto in njene družice.

Torej, kako na različne načine nositi belo na poroki:

Beli dodatki na obleki – pas, čipka, obroba: Dokler sam model obleke ne zasenči ali se kosa z nevestino, jo lahko brez problema oblečeš z detajli v beli ali slonokoščeni barvi, pomembno je zgolj to, da je kroj bolj sproščen, prosto padajoč lahkotnen (in to ni dolga elegantna gala večerna obleka v beli barvi).

Bela pašmina, šal ali jopa: Enako pravilo kot za bele obleke, velja tudi za bela ogrinjala okoli ramen – če izgleda kot nekaj, kar bi lahko nosila nevesta ali njene družice, potem tega nikar ne obleci. Recimo bombažna jopica je popolnoma OK, medtem ko bolero iz angore nikakor ni primeren. Tudi popolnoma belega svilenega šala si nikar ne ogrni preko ramen na poroki, medtem ko je bombažni ali iz pašmine z resicami popolnoma primeren. Ali opaziš razliko? Ko želiš nositi belo barvo na poroki, izbiraj oblačila in dodatke, ki imajo bolj ‘casual’ pridih.

Bela torbica: Povsem enako velja za belo torbico – bolj kot bo izgledala formalna, manj bo primerna za na poročno slavje. Bela satenasta torbica s swarovskimi kristali? Definitivno ne. ‘Clutch’ torbica v slonokoščeni barvi ali iz ratana z belimi dodatki pa je popolnoma nekaj drugega in povsem sprejemljiva.

Bel nakit: To je verjetno vsem kristalno jasno – ko gre za nakit v beli barvi, so biseri rezervirani samo za nevesto. Če si že želiš nositi bel nakit, potem se raje odloči za belo zapestnico iz akrila, večplastno verižico, belo uro, bel koktejl prstan ali obročaste uhane z belimi diamanti.
Ko izbiraš nakit za na poroko se vedno vprašaj, ali bi določen kos lahko zasenčil nevesto. Majhen diamantni obesek je povsem sprejemljiv, vsekakor pa se odreci diamantni ‘choker’ verižici ali kristalnim visečim uhanom. In cena tukaj nikakor ne igra nobene vloge, saj je tudi dražji nakit lahko povsem neprimeren – kubični cirkonij se sveti enako kot diamanti.

Beli čevlji: Beli čevlji so lahko zelo delikatni, saj večina med njimi izgleda zelo “priložnostno”, kar pomeni, da so bili narejeni samo za to, da se jih nosi za posebne priložnosti (v mislih imamo belo-zlate satenaste sandale ali salonarje). Tukaj velja pravilo, da ne obuj nečesa, kar bi lahko obula nevesta. Če imaš v omari bele ‘peep-toe’ sandale ali sandale s trakci, so preveč “nevestovski”. Če pa imaš bele espadrile ali sandale s polno peto in trakcem okoli gležnja, pa se nimaš česa bati. Tudi bele balerinke bi morale biti popolnoma OK, vendar pa je veliko možnosti, da bodo nekaj podobnega nosile družice (ali nevesta, ko bo po obredu sezule čevlje s peto).