Domov » Lepota & zdravje » 5 najhujših napak, ki jih delamo s pripomočkom za vihanje trepalnic

5 najhujših napak, ki jih delamo s pripomočkom za vihanje trepalnic

Lepota & zdravjeLičenje
5 najhujših napak, ki jih delamo s pripomočkom za vihanje trepalnic
📷 Profimedia

Privihanje trepalnic je en od preverjenih načinov, kako optično odpreti oči ter narediti veliko razliko v izgledu celotnega makeup-a. Tvoje trepalnice bodo v trenutku izgledale daljše in bolj goste, ker jih bo vihalnik potisnil navzgor in navzven, zaradi česar tvoje oči izgledajo bolj odprte, budne in definirane.

Takšen učinek pa je možen le, če trepalnice pravilno privihaš – in se izogneš kateri od spodnjih napak (ki lahko trepalnice celo poškodujejo!).

1. Trepalnice privihaš po nanosu maskare

Ne le, da bo kodralnik tvoje trepalnice zlepil, ampak jih lahko tudi poškoduje. Maskara obda trepalnice, se nato posuši, zaradi česar postanejo bolj trde in manj prožne. Privihanje trepalnic, ko so v trdem stanju, lahko povzroči, da se zlomijo ali celo izpulijo, če se prilepijo na kodralnik. Trepalnice zato vedno privihaj pred nanosom maskare.

2. Premočno stiskaš kodralnik

Če želiš imeti dolge, zdrave trepalnice, pri vihanju le-teh izvajaj nežen pritisk. Če vihalnik premočno stisneš skupaj, lahko ne le povzročiš nenaraven 90-stopinjski kot, ki izgleda vse prej kot realistično privihanje, ampak tudi prelomiš trepalnice.

3. Nikoli ne očistiš kodralnika

Tudi če si trepalnice vedno zavihaš pred nanosom maskare, obstaja možnost, da se na njej naberejo črtalo za oči, senčilo, bakterije in odmrle kožne celice, zaradi česar lahko postanejo manj učinkovite – ali pa sploh neučinkovite. Enkrat na teden (ali po potrebi) vatirano paličico namoči z majhno količino denaturiranega alkohola in z njo obriši celoten kodralnik trepalnic. Pred uporabo se prepričaj, da je kodralnik popolnoma suh.

4. Nikoli ne zamenjaš gumijaste blazinice

Sčasoma se lahko majhna blazinica znotraj kodralnika trepalnic umaže, razcepi ali poči, zato tudi vaš kodralnik ne bo deloval tako kot bi moral. Poleg tega, če obrabiš blazinico, ki je tam za zaščito trepalnic, tvegaš, da jih poškoduješ zaradi izpostavljenosti kovini. Blazinico zamenjaj vsakih nekaj mesecev oziroma ko opaziš kakšno poškodbo.

5. Kupuješ cenene kodralnike

Če si želiš kodralnik trepalnic, ki učinkovito kodra, ne da bi škodoval nežnim trepalnicam, potem je kakovost še kako pomembna.