5 nasvetov za uspešno spomladansko čiščenje

Spomladansko čiščenje je vsakoletni obred, ki se ga mnogi veselijo, mnogi pa tudi ne. To je čas, ko se celostno posvetimo ureditvi in čiščenju svojega doma. Ob prehodu iz zime v pomlad moramo poskrbeti, da bodo naši domovi pripravljeni na spremembo sezone. To ne vključuje le čiščenja običajnih površin, temveč tudi naprav, kot so pralni in sušilni stroji ter hladilniki. Tukaj je pet nasvetov za uspešno spomladansko čiščenje, ki vam bodo pomagali pripraviti dom na prihajajočo sezono.

1. Očistite gospodinjske aparate

Vaši gospodinjski aparati se za vas trudijo vse leto, vendar med spomladanskim čiščenjem potrebujejo posebno skrb. Začnite s čiščenjem pralnega in sušilnega stroja, saj se je v zimskih mesecih v njima verjetno nabrala najrazličnejša umazanija. S sesalnikom odstranite prah iz filtra in kanala sušilnega stroja, s čistilnim sredstvom in posebnim programom, ki ga ponujata za čiščenje bobnov pa poskrbite za popolno čistočo aparatov.

Nato se lotite hladilnika in ga organizirajte. Spomladanske sestavine potrebujejo posebno skladiščenje, hladilnik Samsung Bespoke pa je popoln aparat za to. Njegovo območje Optimal Fresh+ lahko uporabljate kot en predal ali pa ga razdelite na dve območji z različnimi temperaturami. Leva stran je hladnejša, zato meso in ribe ostanejo sveže dvakrat dlje, desna stran pa je odlična za ohranitev svežine sadja in zelenjave. Da bi hrana dlje časa ohranila prvotno teksturo, aromo in okus, lahko z vrtenjem upravljalnega gumba preprosto prilagodite vlažnost v predalu Humidity Fresh+. Ustvarili boste idealno okolje za shranjevanje različnega sadja in zelenjave, da bo ostala tako hrustljava kot prvi dan.

Samsung hladilnik - Modna.si
Samsung hladilnik

2. Uporaba tehnologije SpaceMax™

Ko pomlad v naše kuhinje prinese več sestavin, potrebujemo več prostora v hladilniku. Samsung hladilniki imajo posebno tehnologijo SpaceMax™, ki vam zagotavlja več prostora v notranjosti – a enako zunanjo velikost. Tehnologija uporablja posebno uretansko izolacijo, zaradi katere so lahko stene hladilnika veliko tanjše, ne da bi pri tem ogrozili energetsko učinkovitost. Tako se v notranjosti sprosti dodaten prostor, ne da bi se povečale zunanje mere. Ko posodabljate svoje naprave za pomlad, razmislite tudi o njihovi personalizaciji. Hladilnik Samsung Bespoke pritegne vašo pozornost, saj izberete kombinacijo aparatov, ki vam ustreza, nato pa se odločite med različnimi barvami in zaključki. Tako bo vaša kuhinja resnično edinstvena. Eleganca in prefinjenost v vsakem kotičku vaše kuhinje!

3. Uporaba pranja in sušenja z umetno inteligenco

Če želite prihraniti energijo in doseči najboljše rezultate pranja z manj odpadkov in truda, uporabljajte pranje in sušenje na podlagi umetne inteligence. Samsung pralni stroj učinkovito opere vse vaše umazane majice s tehnologijo AI Ecobubble™, ki ustvarja drobne mehurčke, ki odstranijo 24 % več umazanije tudi pri nizkih temperaturah, prihrani 70 % energije in omogoča do 45,5 % boljšo nego tkanin. Zazna tudi vrsto tkanine in optimizira količino mehurčkov, čas pranja, temperaturo in hitrost vrtenja.

Če imate doma kosmatega prijatelja, je pomembno, da sprejmete potrebne ukrepe, da bo vaš bivalni prostor čist in brez nereda, četudi v njem prebiva kuža, ki obožuje valjanje po blatu. Ena najpogostejših težav je, da se je madežev od hišnih ljubljenčkov težko znebiti, zato je za njihovo učinkovito odstranjevanje treba uporabiti prave pristope. Tehnologija AI Ecobubble™ ravno tako poskrbi za vso umazanijo pasjih iztrebkov, dlak, alergenov. Oblačila so brezhibno čista in še dišijo lepo. Kako?

Samsung sušilni stroj poskrbi za vonjave hišnih ljubljenčkov, ki jih je težko odpraviti. Vaša oblačila bodo s tehnologijo za zračno pranje (»Air Wash«) sveža brez kuhanja, drgnjenja ali uporabe invazivnih sredstev. Ta tehnologija hkrati odstrani neprijeten vonj in očisti oblačila ter posteljnino, zato vedno sveže dišijo. Neprijeten vonj se odstrani z izjemno vročim zrakom, ki poleg odstranitve vonja po hišnem ljubljenčku, poskrbi tudi za zdravo življenjsko okolje za vas in vašega kosmatega prijatelja.

Samsung pralni in sušilni stroj - Modna.si
Samsung pralni in sušilni stroj

Naj vas ne skrbi, kljub vsem tem funkcijam račun za elektriko ne bo prevelik. Tehnologija toplotne črpalke sušilnega stroja zagotavlja, da se vaša oblačila sušijo energijsko učinkovito, stroškovno ugodno in nežno. Pridobil je oceno energijske učinkovitosti A+++, saj za segrevanje zraka namesto elektrike uporablja hladilno sredstvo, topel zrak pa reciklira in tako porabi manj energije.

4. Čiščenje s higiensko paro

Toplota v sušilnem stroju lahko povzroči nastanek neželenih mikroorganizmov. Higienska nega poskrbi, da se ti uničijo, kar preprečuje kopičenje bakterij, pršic in alergenov na oblačilih, perilu in mehkih igračah. Cikel higienske nege očisti tako suhe kot mokre predmete in ne vpliva na učinkovitost sušenja. Z zagotavljanjem visoke temperature med sušenjem odstrani 99 % bakterij.

Posebna pomladna ponudba za čist dom z odličnimi popusti

S kombinacijo izbranih Samsung naprav bo vaš dom zasijal. Samsung je za izbrane modele sesalnikov, pralno-sušilnih strojev in pomivalnih strojev pripravil odlične popuste in od 3 do 5 let garancije. Promocija traja od 20. 3. do 30. 4. 2023 oziroma do razprodaje zalog. Za več informacij obiščite spletno stran Samsung.

Samsung Bespoke promocija - Modna.si
Samsung Bespoke promocija