5 neverjetno osvežilnih in preprostih receptov za limonado

Kateri okus pa je tebi najljubši?

Samo še nekaj stvari je bolj osvežujočih, kot ledena limonada na vroč poletni dan. Predstavljamo ti 5 novih, okusnih načinov, kako lahko pripraviš najbolj prilubljeno poletno pijačo!

1. Klasična limonada (za 1 velik kozarec): V mešalec za koktejle dodaj 2 jedilni žlici sladkorja, sok 2 limon, 1 skodelico mrzle vode in 4-5 ledenih kock. Pokrij s pokrovom in dobro pretresi, da se sestavine združijo, sladkor pa popolnoma raztopi. Prelij preko kock ledu v kozarcu.

2. Limonada z borovnicami in medom (za 1 velik kozarec): V večjem kozarcu zmečkaj 2 jedilni žlici medu s 1/2 skodelice borovnic. Dodaj sok 2 limon in 1 skodelico mrzle vode. Dobro premešaj in postrezi z ledom.

Limonada z jagodami in borovnicami - Modna.si
Limonada z jagodami in borovnicami (Foto: Envato Elements)

3. Limonada z jagodami in baziliko (za 1 velik kozarec): V mešalcu za koktejle zmečkaj 2 jedilni žlici sladkorja s 3/4 skodelice jagod in 2 majhnima vejicama bazilike. Dodaj sok 2 limon in 1 skodelico mrzle vode. Pokrij s pokrovom in dobro pretresi, da se sladkor popolnoma raztopi. Prelij preko ledu.

4. Limonada s kokosom in meto (za 1 velik kozarec): V mešalcu za koktejle zmečkaj 2 jedilni žlici sladkorja z 2 majhnima vejicama mete. Dodaj sok 2 limon, 3/4 skodelice mrzle vode in 1/3 skodelice kokosovega mleka. Pokrij s pokrovom in dobro pretresi, da se sladkor raztopi. Postrezi z ledom.

5. Limonada z zelenim čajem (za 1 velik kozarec): V manjši posodi zmešaj 2 jedilni žlici sladkorja z 2 čajnima žličkama matche (oziroma zeleni čaj v prahu) in 1/4 skodelice tople vode. Mešaj toliko časa, dokler se sladkor ne raztopi. Prelij v večji kozarec in vmešaj sok 2 limon in 1 skodelico mrzle vode. Dobro premešaj in postrezi z ledom.

Opomba: Sladkor lahko vedno nadomestiš s katerimkoli drugim sladilom po želji (stevia, agavin sirup, kokosov sladkor, med,…).