Domov » Moda & stil » 5 oblačil, ki bi jih morala kupiti nekoliko večja (in 4 nekoliko manjša)

5 oblačil, ki bi jih morala kupiti nekoliko večja (in 4 nekoliko manjša)

Moda & stil
5 oblačil, ki bi jih morala kupiti nekoliko večja (in 4 nekoliko manjša)
📷 Thrifts And Threads

Si ravno nekje med dvema velikostima? Pa kaj potem. Včasih je celo bolje kupiti nekoliko večje (ali manjše) oblačilo. Zakaj? Zaradi pranja.

V nadaljevanju ti razkrivamo, katera oblačila vedno kupi večja in katera manjša.

Oblačila, ki jih vedno kupi nekoliko večja:

1. T-majice: Glede na to, da so t-majice običajno narajene iz 100% bambaža, jih lahko sušilni stroj nekoliko skrči. Če boš kupila majico za 1/2 ali eno številko večjo, ti ne bo treba skrbeti, ali ti bo po pranju in sušenju sploh še prav.
2. Polo majice: Te majice se med sušenjem manj skrčijo, sčasoma le okoli 3%. Edini izziv pri njih je, da nikoli ne veš, kje se bo pojavilo krčenje (rokavi, ovratnik, ramena).
3. Volneni puloverji: Vlakna se skrčijo v pralnem in sušilnem stroju, zato se vedno odloči za številko večjega. Tak je tako ali tako tudi veliko bolj udoben, kajne?
4. Nogavice: Tudi nogavice so najpogosteje narejene iz bombaža, kar pomeni, da se bodo med pranjem nekoliko skrčile. Ker si ne želiš povzročiti slabšega pretoka krvi, ti priporočamo nakup nekoliko večjih.
5. Poletne obleke: Nič ni bolj žalostnega od poletne obleke, ki se ti je nekoč popolno prilegala, sčasoma postajala vse krajša in krajša, zdaj pa prekratka. Omisli si 1/2 številke do štvilko večjo ali pa jo do konca življenja peri na roke.

Oblačila, ki jih vedno kupi nekoliko manjša:

1. Denim: Morda v garderobi med pomerjanjem loviš sapo, vendar s tem ni nič narobe. Vlakna se bodo čez dan razrahljala, tako da vsekakor kupi manjši par kavbojk.
2. Legice/pajkice: Tudi če legice vsebujejo le 5% spandeksa ali elastana, to že pomeni, da se bodo obnašale tako kot kavbojke in se raztegovale ves čas med nošenjem.
3. Puloverji z vsebnostjo poliestra: Tekom dneva se bodo vsekakor nekoliko raztegnili in v kolikor ne želiš izgledati, kot da nosiš raztegnjen pulover, se v trgovini odloči za manjšo številko.
4. Najlonke: Po enem pranju ali dveh se bodo najlonke začele raztegovati v predelu kolen in gležnjev – neoprijetih najlonk pa si nobena ne želi.