Domov » Lepota & zdravje » Si začetnica v ličenju? To so osnovni izdelki, ki jih potrebuješ

Si začetnica v ličenju? To so osnovni izdelki, ki jih potrebuješ

Lepota & zdravjeLičenje
Si začetnica v ličenju? To so osnovni izdelki, ki jih potrebuješ
📷 Pixabay

Te je kar naenkrat prijelo, da bi svoj obraz še polepšala z ličili? Potem si zagotovo kar malo zmedena, ko vstopiš v drogerijo in se soočiš s celo poplavo najrazličnejših dekorativnih izdelkov. Od poševnih čopičev in kodralnikov za trepalnice do fluorescentnih osvetljevalcev in palet s senčili.

Glede na to, da si sama šele začetnica v ličenju, je nekatere izdelke vsekakor (zaenkrat) bolje prepustiti profesionalnim vizažistom, sama pa se osredotoči le na tiste, ki jih nujno potrebuješ za začetek.

Spoznaj 12 osnovnih izdelkov, ki jih vsaka odrasla ženska potrebuje v svoji makeup zbirki.

Vlažilna krema
Poišči lahko, vendar vlažilno kremo, s katero boš ustvarila enotno podlago za ličila in da le-ta ne bodo izgledala maskasta ali se tekom dneva začela luščiti z obraza.

Tekoča podlaga
Izberi formulacijo, ki je nekoliko redkejša in vlažilna in jo boš lahko plastila za večjo prekrivnost ali je nanesla manj za manjšo prekrivnost. Če vsebuje tudi zaščiti faktor pa še toliko bolje.

Korektor
Za zakrivanje temnih kolobarjev okoli oči, neželenih mozoljev, kožnih madežev ali katerokoli drugo nepravilnost na koži.

Črna maskara
Čudežni pripomoček, ki v trenutku vdahne življenje tvojim (utrujenim/zaspanim) očem.

Črno črtalo za oči
Za tiste dni, ko si želiš malo bolj dramatičen videz. Omisli si tekoče črtalo v svinčniku, saj boš z njim veliko lažje narisala lepo črto.

Svinčnik za obrvi
Obrvi so zelo pomembne, saj polepšajo in definirajo tvoj obraz. Ampak naj te nikar ne prestrašijo najrazličnejše tehnike in pripomočki, potrebuješ le svinčnik v podobnem odtenku kot so tvoje obrvi, da zapolniš prazne prostore.

Rdečilo za lica
Za poživitev obraza v kateremkoli letnem času.

Šminka v kožnem odtenku
Univerzalno laskajoči odtenek, ki lahko zaokroži celotni makeup videz. Popolni kožni odtenek boš preprosto našla s tem trikom.

Rdeča šminka
Po drugi strani pa rdeča šminka popolnoma spremeni izgled, tudi če je ostalo ličenje zelo minimalistično. Pozorna bodi na to, da ima šminka modri podton (ne oranžnega), ki laska vsem tenom polti, poleg tega pa tudi tvoje zobe naredi optično bolj bele.

Osnovni komplet čopičev
Nobene potrebe ni po zapravljanju denarja za velike komplete čopičev. Potrebuješ le pet osnovnih: enega za puder v prahu, enega za bronzer in rdečilo za lica ter tri različne velikosti za očesni makeup.

Gobica za ličenje
Čeprav obstaja ogromno ponaredkov in najrazličnejših oblik gobic za ličenje, pa profesionalni vizažisti še vedno z dobrim razlogom prisegajo na originalno različico z imenom Beauty Blender. Ne glede na to, kako nova si v svetu ličenja, z njim boš vedno brezhibno nanesla tekočo podlago in korektor. Te zanima, kako mu lahko podaljšaš življenjsko dobo?

Vatirane paličice
Nasvet: Namoči jo v micelarno vodico ali odstranjevalec ličil in popravi miniaturne napake na očesnem makeup-u.