5 opozorilnih znakov, da uporabljaš napačno kremo za obraz

Krema za obraz je ona od najbolj osnovnih izdelkov za nego kože. Ko najdemo tisto pravo, ki nam ustreza, jo potem kupujemo še leta (ali celo desetletja, če je le ne ukinijo). Ampak, naša koža se konstantno spreminja iz sezone v sezono, iz leta v leto, zato tisti kozarček ali tubica preverjene kreme, ki jo redno kupuješ že od študentskih let, morda sploh ni več dobra zate. Razkrivamo nekaj opozorilnih znakov, ki ti nakazujejo na to, da je čas za spremembo.

Ko jo naneseš, te peče
Morda ne razmišljaš kaj dosti o tem, vendar če po nanosu kreme občutiš kakršnokoli pekočino ali vročico, je to zelo očiten znak, da določena sestavina v kremi ni kompatibilna s pH-jem tvoje kože. Preden začneš uorabljati novo kremo, vedno najprej naredi test na notranji strani zapestja.

Pojavili so se ti majhni mozoljčki
Si na obrazu opazila majhne grudice podobne mozoljem? Za to je zelo verjetno kriva tvoja krema. Poišči izdelek, ki je nekomedogen (ne maši por). To niso običajni mozolji, zato jih nikar ne poskušaj iztisniti, saj lahko pride do infekcije in brazgotin.

Pojavil se je izbruh mozoljev
Še en očiten znak, da ti tvoja krema dela več škode kot koristi je nenaden izbruh mozoljev (tokrat mislimo na prave mozolje). Tudi tukaj je ključnega pomena to, da začneš takoj uporabljati nekomedogene izdelke, ki ne vsebujejo olj (torej na vodni osnovi).

Tvoja koža izgleda suha
Če vsak dan naneseš kremo in imaš kljub temu še vedno suhe luske na koži – ali pa tvoja koža vedno izgleda pusta – potem vlažilec ne opravlja svoje naloge tako kot bi moral. Pojdi v lov za kremo s hialuronsko kislino ali glicerinom, ki dolgotrajno vlažita kožo.

Ličila se svaljkajo na koži
Če si opazila, da se puder pri vsakem nanosu začne svaljkati, lahko razlog za to tiči v pretežki kremi za obraz. Kremasto formulacijo zamenjaj za lažjo v obliki gela ali seruma, ki kožo odlično hidrirata in se tudi bolje vpijeta.

Te morda zanima tudi, kako navlažiti obraz brez mastnega občutka na koži in kaj počnejo ženske, ki imajo vedno gladko in mehko kožo?