5 pravil, ki jih morajo upoštevati slavni gostje na Met Gali

Sinoči se je zgodila težko pričakovana prireditev Met Gala, ki vsakič znova postreže z odmevnimi modnimi videzi. Nekateri zvezdniki so se letos prvič udeležili prireditve, spet drugi so že leta stalni gostje, za vse pa veljajo ista pravila, ki jih morajo upoštevati.


Vsi slavni gostje in modni oblikovalci se morajo strinjati s petimi pravili, ki jih je določila glavna urednica Voguea Anna Wintour, da najprej sploh prejmejo povabilo na zabavo, nato pa se je tudi udeležijo.

1. Nobenih telefonov ali selfijev

Čeprav si nekateri zvezdniki ne morejo pomagati in prekršijo to pravilo, pa uradno ne bi smelo biti mobilnih telefonov na vidiku, niti se ne bi smeli znotraj zabave posneti nobeni selfiji.

Direktorica posebnih projektov pri Vogueu Sylvana Durrett je pojasnila: “Anna je nekakšna tradicionalistka stare šole. Všeč ji je večerja, kjer se ljudje dejansko pogovarjajo med seboj.”


2. Starost je najmanj 18 let

Ja, obstaja starostna omejitev.

V prispevku The Hollywood Reporter-ja je Met Gala uradno prepovedana za vse, ki so mlajši od 18 let. To pa zato, ker “dogodek ni primeren za osebe, mlajše od 18 let”, po uradnih načrtovalcih Met Gale.

3. Kajenje je strogo prepovedano

To je še eno pravilo, ki so ga v pteteklosti že prekršili gostje Met Gale, ko so se znane osebnosti pritihotapile v stranišča in na skrivaj kadili.

Od leta 2017 se dogodka udeležijo tudi inšpektorji Ministrstva za zdravje, da se prepričajo, da v muzeju nihče na skrivaj ne kadi.

4. Vsak mora nekoga novega spoznati

Na zabavi smo običajno zato, da se družimo in spoznavamo nove ljudi, zato slavni gostje sploh ne sedijo poleg svojih dobrih prijateljev ali partnerjev.

Prvi ponedeljek v v maju je Sylvana Durrett dejala: “Nikoli ne sedita zakonca drug poleg drugega. Bistvo teh stvari je v spoznavanju novih ljudi in zanimanju za to, kaj počnejo drugi. Kje je smisel, če se prideš sem družit s svojim možem?”

5. Pred dogodkom je prepovedano uživanje določenih živil

Tistim, ki se imajo namen udeležiti Met Gale, odsvetujejo uživanje kakršnekoli smrdljive hrane pred ali med dogodkom.

Anna je dejansko prepovedala serviranje drobnjaka, česna, čebule in peteršilja, ker se ta živila ljudem navadno zataknejo med zobe in povzročajo slab zadah – in pa tudi ribe!

Preberi si tudi:
Met Gala 2022: Kim Kardashian v ikonični obleki, ki jo je nosila Marilyn Monroe

Met Gala 2022: Kim Kardashian v ikonični obleki, ki jo je nosila Marilyn Monroe

Sinoči se je v muzeju Metropolitan Museum of Art v New Yorku zgodila Met Gala 2022. S svojim videzom je vse šokirala Kim Kardashian, saj je na rdečo…

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si