Domov » Lepota & zdravje » 5 preverjenih načinov, kako upočasniti staranje kože

5 preverjenih načinov, kako upočasniti staranje kože

Lepota & zdravjeNega
5 preverjenih načinov, kako upočasniti staranje kože
📷 Profimedia

20-ta in 30-ta leta so idealen čas, da začneš sprejemati zdrave navade, ki upočasnijo staranje!

Zagotovo si vsaka med nami želi, da bi njena koža čim dlje časa izgledala sijoča in mladostna. Vendar pa je za to potrebnega nekaj truda in predanosti. V nadaljevanju boš spoznala nekaj preverjenih načinov, ki zakasnijo znake staranja.

 

Dovolj spanja

‘Lepotni spanec’ ni nekaj, kar ljudje govorijo kar tako, malo za hec. Spanje lahko izboljša tvoje življenje in tudi izgled. Del procesa obnavljanja kože se izvaja takrat, ko ti spiš, tako da manj kot spiš, manj se obnavlja tvoja koža.

 

Pazi na to, kaj ješ

Kakšno hrano uživaš bolj vpliva na tvojo kožo kot drage stekleničke serumov in krem, ki jih redno nanašaš na kožo. Orehi, mandlji in temno-zelena listnata zelenjava, kakršna sta listnati ohrovt in špinača, so polni antioksidantov, ki skrbijo za tvoje zdravje.

 

Hidracijo ohranjaj na maksimumu

Tako kot roža potrebuje vodo za razcvet, jo potrebuje tudi tvoja koža. Kar vneseš v telo, se pokazalo navzven, tako da bodi previdna pri izbiri pijač, ki jih uživaš. Povečaj vnos vode, zmanjšaj pa vnos kofeina in sladkih pijač.

 

Bodi nežna s svojo kožo

Izogibaj se drgnjenju in vlečenju kože med nanosom ličil ali čiščenjem obraza, saj to povzroča prezgodnje gube.

 

Kožo vedno zaščiti pred sončnimi žarki

Krema z zaščitnim faktorjem bi morala biti del vsakdanje lepotne rutine ne glede na letni čas. Redni nanos kreme z zaščitnim faktorjem ti pomaga pri preprečevanju hiperpigmentacije in kožnih madežev.