fbpx

5 začimb, ki bi jih morala uporabljati

Sol in poper? Oh, kako dolgočasno. Skrajni čas je, da začneš uporabljati ne tako zelo opevane začimbe, ki so odlične po okusu in jih imaš po vsej verjetnosti že med začimbami. Sledi 5 naših najljubših.

Kurkuma

Ta čudovita rumena začimba se morda zdi zastrašujoča na prvi pogled, vendar pa nikakor ni primerna samo za uporabo v curry-jih. Že samo ščepec kurkume doda jedi topel in rahlo poprast okus – in zlato rumeno barvo.

(Twenty20)
(Twenty20)

Paprika

Med sestavinami ti zagotovo leži tudi živo rdeča mleta paprika. Sladka rdeča paprika bo jedem dodala ravno prav toplote, odlična pa je tudi za okras – posuj jo po vrhu že pripravljene jedi na krožniku.

(Twenty20)
(Twenty20)

Kumina

Ta začimba doda jedi toplo aromo, že skoraj malo oreškasto in se odlično poda v curry-je in juhe, odlična pa je tudi v kumarični omaki, saj preprečuje napihnjenost. Spodbujala naj bi apetit, zato raje pripravi več, kot premalo hrane.

(Twenty20)
(Twenty20)

Koriander

In ko imaš kumino že pripravljeno, zakaj ne bi v jed poleg nje vmešala še koriander, ki se odlično ujame s kurry-jem in ingverjem, saj doda subtilen pikanten, pomarančni okus.

(Twenty20)
(Twenty20)

Kajenski poper

Je vroč. Je pikanten. Dolgočasno jed popravi v zadnjem trenutku ter doda globino bogatim živilom, kot sta čokolada in sir. In zapomni si: manj je več.

(Twenty20)
(Twenty20)