Domov » Moda & stil » Se ti pri poceni uhanih vnemajo ušesne luknjice?

Se ti pri poceni uhanih vnemajo ušesne luknjice?

Moda & stilNakit
Se ti pri poceni uhanih vnemajo ušesne luknjice?
📷 Peace Love Shea

Trenutno so zelo v trendu majhni uhančki, ki jih verjetno tudi ti raje kupiš več po nižji ceni in nosiš vsak dan druge, kot pa da bi za en par zapravila celo premoženje. S tem ni popolnoma nič narobe – čeprav so poceni, to še nikakor ne pomeni, da niso kul!

Edini problem pa je draženje, ki ga zelo pogosto povzročajo cenejši uhani, še posebej ženskam z bolj občutljivo kožo. Nekatere ne morejo nositi niti 14-karatnega zlata ali rumenega zlata. Če ti katerikoli uhani povzročajo rdeče in srbeče ušesne luknjice, potem preprosto moraš poskusiti katerega od preprostih trikov, da boš brez težav nosila trendovske uhančke!

1. Dve plasti brezbarvnega laka za nohte nalakiraj na dele uhana, kjer se dotikajo ušes. Verjetno si se zdaj vprašala: “Ali ne bo lak za nohte dražeč za ušesa?” Izkazalo se je, da ne in zato je to najbolj učinkovit način, da narediš poceni uhane manj dražeče.
Trik je, da naneseš dve plasti laka in nato nanos obnavljaš na nekaj tednov. Trik z brezbarvnim lakom pa lahko uporabiš tudi na ostalem nakitu.

2. Pred nošenjem jih premaži z vazelinom. Če nisi ravno prepričana glede brezbarvnega laka za nohte (ali pa ga nimaš pri roki), uporabi vazelin ali balzam za ustnice, da ustvariš nekakšno pregrado med kovino in kožo.

3. Ne nosi jih ves čas. Naj si ušesa vsake toliko časa malo odpočijejo od poceni nakita, tudi če si na uhane nanesla lak ali vazelin. Naj luknjice v ušesih malo zadihajo, zato ne nosi uhanov čisto vsak dan.

4. Kupuj nakit brez niklja. Nikelj naj bi bil glavni krivec za razdražena ušesa – kakršnikoli uhani (poceni ali dragi) lahko vsebujejo nikelj, nanj pa je alergičnih mnogo žensk. Če ti trik z vazelinom ali lakom ne pomaga, potem je edina opcija, da kupuješ zgolj nakit, ki ne vsebuje niklja.