Ti poceni nakit obarva kožo zeleno? Nikoli več!

Čeprav so blagovne znamke z nakitom (na našo srečo!) že zelo uspešne z izdelavo nakita, da le ta izgleda razkošno drag, čeprav smo zanj odštele zgolj par evrov, pa žal večina takega nakita slovi po tem, da obarva kožo (in večkrat tudi sebe) v grdo zeleno barvo. Kovine, kot sta srebro in baker, žal oksidirajo zelo hitro, sta pa to materiala, iz katerih je cenejši nakit tudi največkrat izdelan.

Obstajata dva razloga, zakaj se to zgodi: lahko pride do kemijske reakcije med kislino v naši koži in vrsto kovine, iz katere je nakit ali pa pride do reakcije med snovjo, ki je na naši koži, kot je na primer losjon za telo ali parfum in nakitom. K vsemu temu lahko dodamo še druge faktorje, kot je pot ali pa nošenje takega nakita pod prho. Na tak način se zelo težko izognemo zelenkastemu madežu na koži.

Dobra novica? Obstaja super preprost način, kako preprečimo koži da pozeleni: nanesi tanek sloj prozornega laka za nohte na nakit, kjer se bo le-ta dotikal kože. Prepričaj se, da je lak popolnoma suh, preden začneš nakit nositi in ponavljaj postopek lakiranja nakita na vsakih par tednov, saj se z nošenjem plast laka tanjša. Lak ustvari nevidno pregrado med kožo in kovino ter za vedno odpravi zeleno dramo s poceni nakitom!