58-letna Cindy Crawford svojo postavo ohranja z nizko glikemično dieto

Cindy Crawford je bila brez dvoma eden najbolj uspešnih supermodelov 80-ih in 90-ih let. In tudi desetletja kasneje se ni kaj dosti spremenilo, še vedno ima neverjetno postavo. Le kako jo ohranja?

Medtem ko je nedvomno nekaj odvisno tudi od njenih genov – samo poglejte njena genetsko blagoslovljena otroka Kaio Gerber in Presleyja Gerberja – pa se tudi zelo zdravo prehranjuje.

Brezčasna supermanekenka se zaveda, da si mnogi želijo izvedeti, kakšno hrano uživa in jo posnemati, zato je lansirala načrt obrokov Cindy’s Essentials. Zanimivo pa je, da so vsa živila v njenem načrtu obrokov nizkoglikemična.

Živila z nizkim glikemičnim indeksom so tista, ki imajo ob zaužitju razmeroma nizek vpliv na raven sladkorja v krvi. Telo jih počasneje prebavlja in absorbira, kar vodi do postopnega in enakomernega sproščanja glukoze v krvni obtok. To počasno in enakomerno sproščanje pomaga vzdrževati stabilnejšo raven krvnega sladkorja v primerjavi z živili z visokim glikemičnim indeksom, ki povzročajo hitre skoke in padce krvnega sladkorja. Živila z nizkim glikemičnim indeksom so običajno tudi bogata z vlakninami, beljakovinami in zdravimi maščobami, kar prispeva k njihovi počasnejši prebavi in ​​absorpciji.

Živila z nizkim glikemičnim indeksom, ki so redno na Cindyjinem jedilniku, so puste beljakovine, kot so jajca, piščančje prsi, puran, ribe in tofu; polnozrnate žitarice, kot so oves, kvinoja, rjavi riž in polnozrnat kruh; ter stročnice, vključno z lečo, čičeriko, črnim fižolom in fižolom v zrnju.

Seveda sta pomembna tudi sadje in zelenjava in Cindy uživa zelenjavo brez škroba, kot je brokoli, špinača, ohrovt, cvetača in paprika; ter sadje, kot so borovnice, jagode, maline, jabolka, pomaranče, hruške.

V prehrani supermanekenke so tudi oreščki in semena, vključno z mandlji, orehi, chia semeni in lanenimi semeni. Mlečni izdelki pa vključujejo grški jogurt, skuto in mleko z nizko vsebnostjo maščob ali nesladkano mleko.

Cindy naj bi vsako jutro začela s hranljivim beljakovinskim smutijem in je leta 2020 celo delila enega svojih najljubših receptov.

  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • 1/3 zamrznjene banane
  • 1 skodelica sveže špinače
  • 10 svežih listov mete
  • 1 merica beljakovinskega praška
  • 2 čajni žlički @WelleCo Superelixir Greens
  • majhna pest kakavovih zrn

Po njenem načrtu obrokov Cindy’s Essentials za prigrizek uživa humus in zelenjavo. To je odlična kombinacija, saj zelenjava vsebuje veliko vlaknin in drugih hranilnih snovi, humus, ki je narejen iz čičerike, pa vsebuje veliko beljakovin, zaradi česar boste dlje časa siti.