Domov » Moda & stil » 6 modnih kosov, ki jih nikoli ne bi smela nositi zraven petk

6 modnih kosov, ki jih nikoli ne bi smela nositi zraven petk

Moda & stil
6 modnih kosov, ki jih nikoli ne bi smela nositi zraven petk
📷 Micah Gianneli

Le katera se ne počuti najbolje v supergah ali čevljih brez pete? Zagotovo večina med nami! Vendar pa nobena ne more zanikati dejstva, kako zelo privlačni so čevlji s peto. No, le če jih kombiniraš na pravilen način.

Spoznaj 7 modnih kombinacij s petkami, ki se jim izogni za vsako ceno!

1. Jeans kratke hlače + Salonarji

Ja, vemo, tvoje noge v takšni kombinaciji ukradejo vso pozornost, vendar pa jih lahko poudariš tudi na veliko bolj klasičen način s sandali ali elegantnimi čevlji brez pete. Če pa že moraš dodati malo višine, zraven obuj sandale s polno peto in lahkoten, neoprijet top.

2. Mini krilo + Salonarji s platformo

Kratka in oprijeta krila le redko ostanejo na istem mestu (običajno ti med premikanjem kaj hitro zlezejo gor). Ko pa dodaš še 15-centimetrske salonarje s platformo, pa vse skupaj izgleda zelo ceneno. Nikar ne spreglej modnega trika, kako se najlažje odločiš, kakšne čevlje bi obula h krilu ali obleki.

3. Hlače na zvonec + ‘Peep toe’ salonarji

Hlače na zvonec in petke lahko v kompletu optično zelo podaljšajo noge, vendar pa je to zelo odvisno od modela čevljev s peto. Sandali s polno peto in sandali s platformo delujejo najbolje, ker običajno segajo do roba hlač. Po drugi strani pa ‘peep toe’ salonarji niso ravno dobra izbira, saj je sprednji del čevlja odprt in posledično s hlačami ne ustvarijo vitke linije.

4. Legice ali športne hlače + Katerikoli čevlji s peto

Če je tvoj spodnji del primeren za na fitnes ali športne aktivnosti, potem nikoli ne obuj zraven čevljev, ki jih nosiš na večernih zabavah ali elegantnih prireditvah. Čeprav je v zadnjem času zelo priljubljeno kombiniranje modnih kosov, ki so primerni za različne priložnosti pa se kljub temu izogni ‘athleisure’ trendu.

5. Poletni sandali + Oprijeto ‘pencil’ krilo

Pomembno je ujeti utrip oblačila z utripom čevljev. Poslovni stil s poletno sproščenostjo si nista niti malo blizu.

6. Karkoli, v čemer ne znaš/ne moreš hoditi

Tudi najbolj dodelana modna kombinacija bo izgledala katastrofalno, če je ne boš znala nositi (beri: se boš lomila v čevljih).