Domov » Lepota & zdravje » Šipkovo olje: Je to skrivnost za popolno manekensko kožo?

Šipkovo olje: Je to skrivnost za popolno manekensko kožo?

Lepota & zdravjeNega
Šipkovo olje: Je to skrivnost za popolno manekensko kožo?
📷 Profimedia

Zdi se, kot da se šipkovo olje v zadnjem času prisotno čisto povsod – zelo verjetno zahvaljujoč nekdanji Victoria’s Secret angelčici Mirandi Kerr, ki že leta prisega na to naravno sestavino za nego njene popolno sijoče kože. Polno vitaminov, antioksidantov in za sijaj nujnih maščobnih kislin, je šipkovo olje v bistvu celovit tretma za čudovito polt.

Kaj je šipkovo olje?

Šipkovo olje pridobivajo s stiskanjem šipkovih semen. Je polno vitamina A in C, antioksidantov in esencialnih maščobnih kislin, ki pomagajo hidrirati suho, občutljivo kožo in obnoviti naravni sijaj puste polti (zahvaljujoč svoji živahni oranžni barvi), ne da bi pri tem povzročil izbruhe mozoljev.

Kakšne so prednosti uporabe šipkovega olja?

Je eno od najbolj učinkovitih olj za bledenje brazgotin in kožnih madežev, hkrati pa izjemno vlaži kožo in ne maši por. Torej, če je tvoja koža nagnjena k izbruhom mozoljev in imaš težave z brazgotinami od aken, potem ga čim prej umesti v svojo negovalno rutino. Nimaš težav z mozolji? Vseeno boš imela ogromno koristi od uporabe, saj te opevano olje ščiti pred okoljskimi stresorji in prezgodnjim staranjem, ker je poln gama-linolenske kisline – maščobna kislina, ki spodbuja zdravo kožo.

Kako ga uporabljati?

Za bledenje brazgotin: Lahko ga z vatirano paličico nanašaš le na brazgotine ali pa z dlanmi na celotni obraz za izenačitev tena polti. Šipkovo olje je odlično za pomirjanje, hidratacijo in zmanjševanje hiperpigmentacije zaradi vsebnosti protivnetnih maščobnih kislin.

Proti skrepanim lasem: Manjšo količino nanesi na konice suhih las, da povrneš sijaj in navlažiš lase. Šipkovo olje je suho olje, kar pomeni, da se hitro absorbira in za seboj ne pusti mastnih sledi.

Zaščita pred onesnaženostjo: Olje nanesi na kožo zjutraj, da bo zaščitena do konca dneva. Vsi vemo, kako zelo pomembna je zaščita kože pred UV žarki, vendar pa moramo kožo zaščititi tudi pred onesnaženostjo. Šipkovo olje ima visoko koncentracijo omega-6 maščobnih kislin in antioksidantov, ki pripomorejo v boju proti okoljskim stresorjem (kot so onesnaževanje in UV žarki), hkrati pa obnavljajo elastičnost kože, kar pripomore k manj zgubani koži.