6 načinov, da se ne boš počutila krivo za svoje pregrehe

Sicer se znamo še kar dobro zadrževati, da ne posegamo stalno po sladkarijah, ampak ko pride poletje, pa se je zelo težko odrekati sladoledu in ledeni kavi, ki te tako lepo ohladita. Dobra novica? Izkazalo se je, da nekateri krivi užitki sploh niso tako slabi zate. Sledi 6 načinov, da se boš počutila dobro pri “grešenju”.

Kofeinska obsesija
Obožujemo ledeno kavo in bi jo brez problema pili cel dan, vsak dan, če bi le lahko. Ampak z dodatkom sladkorja, mleka in raznih okusnih dodatkov to ni najbolj zdrava obsesija. Za dneve, ko si ne moreš privoščiti presežka oziroma dodatnih kalorij, si naredi kavni piling, narejen iz mlete kave, mandljevega olja in vitamina E. Če boš že na vse zgodaj zjutraj uporabila visoko kofeinski izdelek pri jutranji prhi, boš s tem telo oskrbela s prepotrebno energijo in ti ne bo potrebno posegati po nešteto ledenih karamelnih kavah.
Jutro brez kave ne pride v poštev? Ledeno kavo si lahko narediš tudi na zdrav način. Namesto sladkorja uporabi naravno sladilo, kot je stevia ali agavin sirup, klasičen sladoled zamenjaj z zamrznjenim jogurtom z okusom, kravje mleko pa naj nadomesti kokosovo ali mandljevo.

V center hodiš na sladoledne kupe
Znanstveno je dokazano, da če imaš v roki banjico sladoleda, je boš pojedla veliko več, kot če bi si sladoled naložila v skodelico. Še boljše pa je, če kupuješ manjša pakiranja sladoleda ali pa sladoled na palčki. Želiš občutiti še manj krivde? Posladkaj se z zamrznjenim jogurtom, v katerega lahko zamešaš sadje, oreščke, čokoladne kapljice ali karkoli ti srce poželi.

Prepogosto hodiš k frizerju
Obiski frizerja, da ti samo oblikuje pričesko brez kakršnegakoli posebnega razloga je brez dvoma en od najboljših krivih užitkov. Če boš to jemala kot lepotna naložba (nekaj pa je treba tudi vlagati vase, kajne?!), ne boš imela več tako slabega občutka. Kljub vsemu pa si poskusi čim večkrat oblikovati pričesko kar sama doma. Saj veš, vaja dela mojstra!

Uživanje koktejlov
Se bolje počutiš, če namesto poletnega mai tai-ja naročiš zelenjavni koktejl? Od avokadovih margarit do mešanic pese in gina, ti zelenjavni koktejli prihajajo vedno bolj v ospredje barske scene. In čeprav alkohol kljub vsemu ni ravno zdrav zate, te pijače dejansko vsebujejo zdravo zelenjavo.

V zadnjem trenutku preklicuješ načrte
Domov si prišla po dolgem in napornem dnevu in nič – niti že 3 tedne splanirana večerja – te ne more prepričati, da bi šla stran od kavča. Namesto, da se počutiš slabo, ker si preklicala načrte, si raje dopovej, da si naredila nekaj dobrega zase. Študije so namreč pokazale, da te take stvari na daljši rok naredijo bolj srečno, saj imaš dovolj prostega časa zase in se zato počutiš precej manj stresno. Ampak pazi, naj ti to nikar ne pride v navado, saj lahko sčasoma prenehaš dobivati povabila.

Pogosto hodiš po nakupih
Prekomerno kupovanje čevljev še nikoli ni naredilo uslugo bančnemu računu. Vendar pa lahko povsem upravičiš svoje nakupe, če v omari narediš prostor za nove, stare pa še pred nakupom novih, prodaš. Na spletu obstaja ogromno strani, kamor lahko vneseš izdelke, ki jih ne nosiš več. Si že slišala za Mojo omaro? Nikoli se ne boš počutila krivo, če tvoja stara oblačila na nek način kupijo tvoja nova oblačila.