Kako se obleči poslovno-udobno ter izgledati modno

Pojasnjujemo enega najbolj kompliciranih kodeksov oblačenja.

Včasih je ženski poslovno-udoben stil pomenil oblačenje v črne, mornarsko modre in sive hlače ter klasične puloverje. Na srečo pa imajo današnje ženske neskončno več možnosti, ko gre za profesionalni poslovni videz. Ampak, kako točno pa sploh veš, kdaj se obleči poslovno-udobno in kdaj poslovno-elegantno? In hkrati ne izgledati, kot da si se za videz trudila več ur? V nadaljevanju ti predstavljamo 7 poslovnih kombinacij, ki bodo poslovno-udobni videz naredili precej bolj zanimiv.

Zanimiva bluza in hlače z visokim pasom

(Gal Meets Glam)
(Gal Meets Glam)

Čeprav se moraš obleči poslovno, to še ne pomeni, da ti mora biti v kombinaciji neprijetno. Kombiniraj zanimiv in izstopajoč zgornji del (kot je zgornja bluza z zvonastimi rokavi) in laskajoče hlače z visokim pasom ter ustvari poslovni videz, ki je vse prej kot dolgočasen.

Elegantna oprijeta obleka z ogrnjenim blazerjem

(Memorandum)
(Memorandum)

Blazerji so običajno rezervirani za nošenje skupaj s hlačami in bluzami, nam pa je neizmerno všeč kombiniranje blazerja z dvorednim zapenjanjem skupaj s poslovno obleko. K videzu dodaj še elegantno torbico in pripravljena si na nove poslovne zmage. Ali pa vsaj za ponedeljkovo pomembno predstavitev.

Monokromatski pulover in ‘pencil’ krilo

(Gary Pepper Girl)
(Gary Pepper Girl)

Kako lahko izgledaš, kot da nosiš obleko, ampak je dejansko sploh ne? Z nakupom posameznih kosov v istem odtenku boš ustvarila enostaven videz, ki te bo naredil tudi navidez višjo. Na ta način pa boš imela tudi dva ločena kosa, ki ju lahko kombiniraš tudi z drugimi kosi na nešteto različnih načinov (ne samo na enega). Dvojna zmaga. Odlična rešitev za krizo sredi tedna, ko nimaš ideje kaj obleči.

Ohlapen top zatlačen za pas 7/8 hlač

(9 to 5 Chic)
(9 to 5 Chic)

Ali ni ta videz noro eleganten? Za poletni minimalistični videz (še posebej za sproščene petke), si omisli neoprijet top brez rokavov z višjim ovratnikom. Še kako boš vesela, da je top brez rokavov, ko je vroče zunaj, v prostorih s klimatsko napravo pa si preprosto ogrneš pulover ali jopo. Top kombiniraj z ohlapnimi 7/8 hlačami z jasnimi linijami, videz pa zaključi s špičastimi salonarji.

Hlačno krilo in bluza z gumbi

(Tanesha Awasthi)
(Tanesha Awasthi)

Ena od najboljših stvari pri hlačenm krilu ali ‘kulotkah’ je, da izgledajo kot krilo srednje dolžine, so pa v bistvu elegantne hlače. Kombiniraj jih s preveliko bluzo z gumbi, ki jo v naojožjem delu telesa objemi s pasom ter dodaj celotnemu videzu klasičen-poslovni pridih. Laskav in udoben stajling.

Vzorčasta bluza s ‘pencil’ krilom

(Suburban Faux Pas)
(Suburban Faux Pas)

Bluze in svinčena krila v enem stajlingu se ne zdijo ravno revolucionarno, vse dokler jih ne popestriš z zabavnimi vzorci in barvami. Zgornji stajling je primeren za v pisarno, ne izgleda preresno in je idealen za spomladansko, poletno in jesensko vreme.

Srednje dolgo krilo in bluza z gumbi

(Memorandum)
(Memorandum)

Za tiste dni, ko moraš izgledati zelo poslovno, vendar si ne želiš stopiti v teritorij hlačnega kostima, poskusi s tem stajlingom. Pri poslovnem videzu nikoli ne moreš zgrešiti z belo bluzo in če jo kombiniraš z ‘midi’ krilom, boš s tem samo dokazala, da si seznanjena z najnovejšimi modnimi trendi.