6 načinov, s katerimi premagaš popoldansko utrujenost

Četrtek je, ura je odbila 16.00, kar pomeni, da lahko pobereš svoje stvari in se odpraviš domov. Po četrti uri popoldan pa pride tudi tisti čas, ko začutimo pomanjkanje energije. Sledi 6 načinov, ki te bodo v popoldanskih urah popolnoma prebudili in napolnili z energijo (in noben od teh ne vsebuje kofeina).

Na popoldansko pijačo se odpravi peš

V službi si presedela cel dan, zato je skrajni čas, da svoje noge spraviš v pogon. Pozabi na avto in se do lokala odpravi kar peš. Naravna sončna svetloba bo dvignila raven energije in morda zaiskrila naslednjo briljantno idejo. In pozabi na dvigalo, hoja po stopnicah te bo predramila, poleg tega pa boš tudi nekaj naredila za svoje telo.

Spravi mišice v pogon

Sedenje v istem položaju dan za dnem lahko vpliva na tvoje mišice. Privošči jim malo popoldanske vadbe in raztezanja. In kaj je najboljše? Da ti za to sploh ni treba zapustiti delovnega mesta!

Privošči si sladek (in zdrav) prigrizek

Ne, ne skledo piškotov. Tablica temne čokolade ali pa slastne ovsene kroglice z brusnicami in mandlji bodo na zdrav način potešile tvojo željo po sladkem.

Povišaj glasnost

Naredi seznam pesmi, ki te vedno spravijo v dobro voljo. Saj veš, tisti komade, ki te kar sami spodbudijo, da začneš plesati. V ušesa vstavi slušalke in pusti, da endorfini opravijo svoje. Po nekaj minutah se vrni nazaj v “realnost” in s polno paro začni opravljati naloge.

Po požirkih spij steklenico vode

Najlažji način, da ohranjaš povečano raven energije (brez kofeina) je, da si dobro hidrirana. Ampak nikar ne popij naenkrat večjih količin vode, saj se boš zaradi tega počutila napihnjeno. Raje imej vedno v bližini literško steklenico vode, ki jo zjutraj napolni in med delovnikom do zadnje kapljice izprazni. Morda boš morala zaradi tega večkrat na stranišče, ampak hej, boš pa tudi večkrat vstala in naredila nekaj korakov, kar pa je samo plus za tvoje telo.

In ko si v dvomih…

Glej slike mladičkov. Resno. Glede na rezultate zadnje študije, gledanje fotografij mladičev izboljša osredotočenost in te spravi v boljšo voljo. Tudi ti spreminjaš ozadje na namizju?