Domov » Lepota & zdravje » 6 skrivnosti žensk s sijočimi lasmi

6 skrivnosti žensk s sijočimi lasmi

Lepota & zdravjeNega
6 skrivnosti žensk s sijočimi lasmi
📷 Profimedia

Bi imela tako sijoče lase, kot jih ima Nicole Scherzinger? Dobra novica je ta, da so sijoči lasje bolj povezani z dobrimi navadami kot pa z genetiko.

Spoznaj 6 skrivnosti žensk, ki imajo zdrave sijoče lase, kakršne si si tudi sama vedno želela!

Redno uporabljajo čistilni šampon
Suhi šamponi, odvečna olja in umazanija prekrijejo tvoje lase, zaradi česar ne odsevajo svetlobe. Da bi preprečila polizane in puste lase, vsak drugi teden uporabi čistilni šampon in nato kot vedno nahrani lase z balzamom ali masko.

Za razčesavanje las uporabijo le najboljše pripomočke
Ne glede na to ali imaš močne in kodraste ali ravne in tanke lase, najbolje jih je razčesavati s krtačami, ki imajo naravne ščetine, saj pomagajo raznesti naravna olja z lasišča po dolžini las za sijoč končni videz. Pomembno je le to, da začneš lase vedno razčesavati pri konicah in se postopoma pomikaš proti lasišču. Na ta način se izogneš nepotrebnemu vozlanju las.

Previdne so pri uporabi toplotnih izdelkov za oblikovanje las
Preden posežeš po kateremkoli toplotnem oblikovalcu, na lase nanesi losjon z zaščito pred visokimi temperaturami, da preprečiš poškodbe. Če si lase sušiš s fenom, šobo vedno drži usmerjeno navzdol, da se lasna povrhnjica posuši plosko (to je ključno za sijaj). Če uporabljaš likalnik za lase, naj temperatura nikoli ne preseže 175°C, poleg tega pa se hitro premikaj po laseh (ploščic nikar ne drži predolgo skupaj na enem mestu), da ustvariš gladek efekt in ne zažgeš las.

Po potrebi uporabljajo tudi dodatne tretmaje
To je še toliko bolj pomembno za tiste, ki barvajo svoje lase ali se poslužujejo katerih drugih kemičnih postopkov. Da ponovimo: zglajena povrhnjica = maksimalno sijoči lasje, zato enkrat mesečno poleg balzama nanesi na lase tudi intenzivni tretma za sijaj (“gloss”).

Imajo pravo obliko pričeske
Če so sijoči lasje tvoja prioriteta, potem si omisli preprosto obliko pričeske. Medtem ko so stopničasto postriženi lasje odlični za dodajanje volumna in razgibanosti, pa krajši prameni presekajo površino las, zaradi česar pričeska ne izgleda tako sijoča kot bi sicer.

Redno strižejo konice
Razcepljene konice se postopoma le še bolj razcepljajo, kar pa povzroča krhke lase. Konice strizi nekje na 2-3 mesece, medtem pa uporabljaj serum za krepitev las, da jih ohraniš gladke in sijoče.

Ne spreglej pa tudi, kako sama izvedeš tehniko striženja las brez krajšanja dolžine in kako pogosto bi v resnici morala menjati šampon in balzam!