fbpx

Spoznaj ‘hair dusting’ – tehnika striženja las brez krajšanja dolžine

Da ti nikoli več ne bo treba odstriči zdravih lasnih konic!

Ah te dileme, ko si želiš imeti zdrave lase, hkrati pa se ne bi rada odrekla dolžini. Imeti oboje je sicer precej težavno, vendar pa so v enem salonu (in upamo, da kmalu tudi v večini salonov po svetu) končno uslišali naše želje in končno ponudili tehniko striženja las ‘hair dusting‘, s katero ti frizer odstriže samo poškodovane lase, dolžina pričeske pa ostane enaka.

“‘Hair dusting’ je tehnika striženja las, pri kateri ne krajšamo dolžine pričeske, ampak samo odstrižemo uničene lasne konice,” je pojasnil losangeleški frizer in lastnik frizerskega salona SalSal Hair, Sal Salcedo. “To naredimo tako, da odstrižemo vsako poškodovano konico, kar je zelo podobno odstranjevanju muck z oblačil. Najprej je potrebno čim bolj zgladiti in zravnati lase, saj poškodovane konice vedno štrlijo navzven. In točno teh se potem s ‘hair dustingom’ znebimo.”

Čeprav te verjetno mika, da bi to tehniko poskusila kar sama doma, pa jo bo zagotovo veliko bolje opravila strokovna roka frizerja, poleg tega pa tak način striženja traja tudi veliko dlje časa kot klasično striženje.

Držimo pesti, da bo tak način striženja kmalu na voljo tudi pri nas!