7 stvari, ki jih nikoli ne bi smela odstraniti iz garderobne omare

Vse potrebujemo temeljito čiščenje omare, ampak še preden odstraniš kar vse stvari po vrsti, naredi seznam tistih, ki jih želiš obdržati. Na vrhu seznama naj bodo stvari, ki imajo zate sentimentalno vrednost ali pa jih želiš podariti svojim potomcem. In čeprav ti nikakor ne svetujemo, da nekaj let hraniš čisto vsako majico, obleko ali kos nakita, preden se odločiš, da jo odstraniš iz omare, pa se po drugi strani tudi dovolj poglobi v vsak kos, da ti ne bo potem žal, ko ga ne boš več imela. V nadaljevanju ti razkrivamo 7 pomembnih stvari, ki jih nikoli ne bi smela vreči iz omare. Ne glede na letni čas ali leto, ti posamezni kosi so nekaj zelo posebnega.

Nakup prvega dizajnerskega kosa

Ljubiteljice mode še predobro vedo, kako fantastičenje občutek, ko si kupiš prvi dizajnerski kos. Za mnoge to pomeni, da so se morale odreči kar nekaj stvarem, da so končno našparale dovolj denarja za torbico s podpisom priznanega modnega oblikovalca, o kateri so že dolgo sanjale. Ne glede na to, koliko se je tvoj stil spremenil od takrat, ko si kupila ta dizajnerski kos, nikar ga ne podari naprej ali pa prodaj. Postavi ga na vidno mesto, kjer te bo vedno opominjal na to, kako trdo si delala zanj.

Vintage majice

Tvoja zbirka vintage ‘bendovskih’ majic ti bo prišla vedno prav. Lahko jih nosiš namesto pižame ali pa oblečeš zraven kavbojk in kril.

Stvari, ki imajo sentimentalno vrednost

Broška, ki ti jo je podarila tvoja babica ali pa čepica, ki ti jo je oe kupil, ko sta šla prvič skupaj na tekmo – vse te stvari imajo sentimentalno vrednost, ki je nobena stvar ne more nadomestiti v tvoji omari. Tudi če te kose le redko nosiš, se nikoli in nikdar ne loči od njih, kajti nekaterih svari niti denar preprosto ne more kupiti.

Največkrat nošene in najbolj udobne kavbojke

Že res, da v trgovinah konstantno iščemo nove kavbojke, vendar pa v tvoji omari vedno obstaja tisti en par, ki ga nikakor ne moreš vreči stran. Saj veš, denim, ki se ti prilega na vseh pravih mestih, tvoja zadnjica v njem izgleda fenomenalno in po vsej verjetnosti tega modela ne izdelujejo več. Takih kavbojk nikoli ne odstrani iz svoje omare!

Usnjena jakna

Usnjena jakna je ena od tistih oblačil, ki z vsakim nošenjem izgleda bolje. In težko je najti tako, ki se ti popoloma prilega in je v rangu proračuna. Zato, ko boš imela enkrat tako srečo, da boš naletela na točno takšno, je še leta ne podari naprej. Precej težje jo je najti kot si morda misliš.

Spominki s potovanj

Neateri zbirajo razglednice ali magnete s potovanj, fashioniste pa v tujini vedno gledajo za novimi modnimi kosi. Ali so to široke hlače s Tajske ali pa ročno tkani natikači iz Afrike, si ti posebni kosi zaslužijo posebno mesto v tvoji omari. Kdo ve ali boš sploh še kdaj odpotovala v iste kraje.

Stvari, ki jih želiš podariti svoji hčerki

Najboljši razlog, da nečesa ne vržeš stran je, da ga hraniš za svojo hčerko. To je lahko oblačil priznanega modnega oblikovalca ali pa verižica, ki gre iz roda v rod. Ne glede na to kaj je, je to zelo poseben kos. Zato lepo skrbi zanj in ko bo prišel pravi čas, ga podari naprej svoji deklici.