6 super trikov, kako z ličili optično povečaš oči

In kot pravi rek: “Večje je, bolje je!”

Lepotni trendi pridejo in grejo (se še spomniš temno obrobljenih oči in svetlih, skoraj neopaznih ustnic?), velike oči pa so že od nekdaj v modi. In medtem, ko je nekatere že matera narava obdarila z velikimi ‘gledali duše’, se druge neumorno trudite svoje oči na kakršenkoli način narediti vsaj malo bolj opazne. Na srečo obstaja nekaj kozmetičnih izdelkov in trikov, ki ti pomagajo ustvariti optično večje oči. Vizažistka Jeni Lee ti korak za korakom razlaga njen postopek, kako ustvariti čudovite opazne oči v trenutku!

1. Nevtraliziraj veke
Na celotno veko nanesi mat senčilo kožne barve, saj boš tako izenačila barvo in ustvarila odlično osnovo za nadaljnje ustvarjanje.

2. Nanesi črtalo
S svetlo rjavo ali čokoladno barvo nežno obrobi zgornjo in spodnjo veko od notranjega kotička do zunanjega. Na zunanjem robu lahko naneseš malenkost temnejšo obrobo, da bodo tvoje oči optično izgledale bolj podolgovate kot pa okrogle.

3. Obrobi spodnjo veko
Če nisi ljubiteljica temnejših obrob, potem na notranjo stran spodnje veke nanesi barvico v beli ali kožni barvi, saj boš tako posvetlila oči. Če pa temne obrobe ustvarjaš vsak dan, pa poleg svetlega črtala na notranji strani veke, s temnejšim naredi še nekaj potez na zunanji strani proti zunanjemu kotičku očesa, saj to še bolj optično poveča oko.

4. Ustvari globino
Senčilo za en odtenek ali dva temnejše od kočnega, ki si ga nanesla v 1. koraku čez celotno veko, nanesi v pregib veke in ga zablendaj navzgor proti obrvi (lahko si pomagaš s prstom).

5. Poudari
Osvetljevalec ali senčilo v svetlem perlastem odtenku nanesi v notranje kotičke oči. Da pritegneš še več pozornosti na oči pa nanesi malo osvetljevalca tudi pod zunanji lok obrvi.

6. Obarvaj trepalnice
Večje in bolj poudarjene kot bodo tvoje trepalnice, več pozornosti bodo deležne tvoje oči. Najprej trepalnice z ustreznim pripomočkom zavihaj, nato pa nanesi nekaj plasti črne maskare. Če si želiš res maksimalno optično povečati oči pa investiraj v umetne trepalnice.

Ali veš, zakaj se ne bi smela dotikati obraza? To so 4 strašljiva dejstva!