fbpx

6 zanimivih in presenetljivih dejstev o nedrčkih

Če še nisi bila v trgovini s spodnjim perilom, kjer bi ti nudili profesionalno svetovanje glede številke nedrčka, potem je zelo verjetno, da nosiš povsem napačno. Ja, res je, da so kvalitetni nedrčki dragi in res je tudi to, da niso najbolj udoben kos oblačila, vendar pa imajo lahko velik vpliv na to, kako v njih izgledaš in se počutiš. Najbolj pomemben pa je notranji sloj, ki se dotika kože, ker če ta ni udoben, se tudi ti ne boš počutila dobro. Res je vredno porabiti nekaj časa in denarja za kvalitetno spodnje perilo.

1. Nedrčki nikoli ne bodo udobno oblačilo.
To pač ni trenirka. Nedrček ne sme biti ohlapen, saj je njegova glavna naloga, da podpira tvoji prijateljici, zaradi česar pa mora biti seveda ravno prav obtisnjen ob telesu. Splošno pravilo pravi, da mora biti pod zapetim nedrčkom še toliko prostora, da lahko med hrbet in nedrček vstaviš dva prsta.

2. Zapni zaponke.
Da bi nedrčki čim dlje ostali popolni, jih vedno, ampak res vedno preden jih pospraviš v predal ali omaro, zapni. Tako boš preprečila, da bi se zaponke zataknile v blago (npr. čipko) in uničile nedrček.

3. Vsekakor moraš imeti več kot samo en nedrček.
Nedrčki so kot spodnje hlačke – moraš jih imeti več in med njimi rotirati. Samo to se vprašaj: Ali nosiš iste spodnje hlačke večkrat v istem tednu?

4. Bodi pozorna na središče nedrčka.
Ko kupuješ nedrček bodi pozorna na to, da se predel med obema košaricama (običajno so tam kakšni okraski, kot so pentljice, biseri, diamantki) dotika kože. Torej, da med nedrčkom in kožo ni nobene praznine.

5. Nedrčke peri ročno.
Seveda ne vsak dan. Je pa nedrčke najbolje prati na roke, saj jim boš tako zelo podaljšala življenjsko dobo. Nobenih sušilnikov in nobenih kemičnih čiščenj.

6. Velikost nedrčka je lahko različna.
Verjetno si že sama ugotovila, da če imaš v eni trgovini določeno velikost nedrčka, imaš lahko v drugi trgovini popolnoma drugo. In ne samo to, tudi različni modeli iste znamke ti lahko ustrezajo v popolnoma drugačnih velikostih. Tako da nedrčke nikoli ne kupuj ‘na uč’ ali po sistemu katere velikosti imaš v omari največ. Vedno si vzemi čas in pomeri!

Preveri še, česa nikoli ne smeš nositi dva dni zapored in najboljše nasvete za kupovanje jeans hlač!