fbpx

DIY: Praznični zavijalni papir iz okrasnih prtičkov

Ne glede na to, ali praznična darila kupiš ali pa jih narediš sama, naj se tvoji najdražji počutijo še bolj posebno, ko jim izročiš darila v svetlečem zavijalnem papirju, ki ga narediš popolnoma sama. Ni pomembna zgolj vsebina, ampak tudi to, v čem je darilo zavito. Kako ustvariš čudovit zavijalni papir z okrasnim lepilnim trakom smo ti že pokazali, danes pa ti predstavljamo, kako enobarven zavijalni papir preprosto spremeniš v svetleče prazničnega.

Za ta DIY boš potrebovala okrasne prtičke, ki jih običajno dobiš v lokalih na krožničkih pod skodelicami, da pa se jih seveda kupiti tudi v trgovini. Obstajajo v najrazličnejših motivih in oblikah, zaradi česar so čudovite šablone. S pisanimi barvami ustvari unikaten dizajn, kateremu dodaj piko na i še z bleščečimi finesami. Ta DIY je tako zabaven in enostaven, zato vzemi okrasne prtičke in začnimo!

DIY: Praznični zavijalni papir iz okrasnih prtičkov

Potrebuješ:

 

  • rola papirja
  • okrasni prtički
  • 2 barvi z bleščicami (lahko uporabiš tudi akrilne barve)
  • lepilo z bleščicami
  • majhna posodica
  • čopic z gobico

Postopek:

1. Položi papir na ravno površino. Odreži želeno dolžino in položi nanj okrasni prtiček.
2. Prvo barvo prelij v manjšo posodico. Pomoči čopič v barvo in na rahlo tapkaj po luknjicah na prtičku (kot pri šabloni).
3. Odstrani okrasni prtiček, da razkriješ vzorec.
4. Nadaljuj postopek in naključno prestavljaj prtiček po papirju, dokler ni v večini prekrit.
5. Če želiš, lahko narediš dvobarvni vzorec. Vzemi nov okrasni prtiček in drugo barvo. Ponavljaj prejšnji postopek tapkanja, dokler ne ustvariš želenega izgleda.
6. Dodaj še pikice svetlečega lepila za dodatno dimenzijo in še več prazničnega pridiha. To je to!

Nimaš ideje, kaj bi kupila svojim ‘best frendicam’? To so praznična darila za kolegice, ki si jih želiš tudi sama!