DIY: Resast rob na tvojih jeans hlačah

Rese so en izmed letošnjih najbolj opaznih trendov. Poleti so kraljevala krila z resami in trend se nadaljuje tudi v hladnejših mesecih s kavbojkami, katerih rob se zaključuje z resami. Dražje modne znamke so že posvojile resaste robove in če nisi ravno pripravljena odšteti 200€, vseeno pa bi rada vnesla nekaj dramatičnosti svojim jeans hlačam, beri naprej, saj ti bomo razložili, kako lahko preprosto ustvariš zelo popularne resaste kavbojke tudi ti! Izbiraš lahko med tremi različnimi modeli…

Široke jeans rese
Obleci kavbojke in označi mesto, kjer želiš, da se rese začnejo. Okoli hlačnice po črti naredi nekaj šivov, saj se drugače lahko rese med hojo ‘trenajo’ višje po hlačnici. Odreži spodnji rob kavbojk. Zdaj nareži navpične trakove široke približno 1 centimeter, ki se končajo pri zgornjem šivu. Za bolj naravni videz, hlače operi in posuši v pralnem stroju.

Prišite rese
Zavihaj spodnji rob kavbojk do želene dolžine. Pripni trak z resami na vidni rob hlačnice in ga zašij z obeh strani roba, da bo ostal na mestu tudi med hojo.

Nacefrane rese
Če se ti zdijo prišite rese malenkost preveč dramatične, potem lahko trend ustvariš tudi s cefranjem roba kavbojk. Obleci jeans hlače in s kredo začrtaj mesto, kjer želiš, da se rese začnejo. Hlače sleci in jih položi na ravno površino. S pomočjo ravnila nariši ravno črto na obeh hlačnicah. Odreži spodnji dvojni rob hlač in začni s cefranjem (da ti bo lažje, si pomagaj s šivanko). Z rokami počeši ustvarjene resice in jih skrajšaj na enakomerno dolžino, če je to potrebno. Rese izgledajo še bolje, ko hlače prvič opereš in posušiš v sušilcu.

Vse ljubiteljice jeansa si poglejte tudi 6 stylish načinov zavihanja jeans hlač in 7 najboljših nasvetov za kupovanje kavbojk!