7 genijalnih nasvetov za najboljše instagram fotografije

Aimee Song z bloga Song of Style ima z razlogom tako veliko število sledilcev na Instagramu. V nadaljevanju si preberi njene skrivnosti, ki jih dnevno uporablja pri fotografiranju kave, hrane, narave,…

1. Slikanje kave
Vsako jutro Amiee začne s skodelico kave. Pri taki vrsti fotografije najraje slika s ptičje perspektive. In ker je kava sama po sebi lahko malce dolgočasna, zraven skodelice rada postavi tudi kakšno zanimivo torbico in sončna očala, da je posnetek bolj zanimiv. Zelo pomembna pa je tudi naravna svetloba.

2. Slikanje čevljev
Za dobro sliko je potrebno narediti kar nekaj posnetkov. Najbolje bo, da se usedeš in iztegneš obe nogi. Nato se začne slikanje in premikanje stopal. Aja, pa ne pozabi na popolno pedikuro, če so čevlji spredaj odprti!
Bi raje poslikala čevlje v stoje? Malo se skloni naprej in zadnjico potisni nazaj. Tako, popolna poza za popolno sliko čevljev.

3. Slikanje celotnega stylinga
Slikanje #ootd-ja se običajno zgodi nekje sredi dneva. Najprej najdi lepo in zanimivo ozadje. Ker največkrat verjetno ne boš imela zraven kolegice, ki bi te poslikala, boš morala za posnetek prositi kakšnega prijaznega mimoidočega. In neglede na to ali te bo slikal prijatelj ali tujec, vedno ga glede slikanja malo usmerjajo. Postavi ga na mesto, od koder želiš da te slika, prosi naj počepne in mu v roke namesti telefon. Zdaj je čas, da se postaviš pred ozadje kot želiš, fotograf pa naj samo še začne pritiskati na sprožilec. Seveda ves čas spreminjaj poze in tudi dajaj navodila, kako naj te slika (pokončno, ležeče). Bolj kot ga boš usmerjala, boljše bodo slike in težja bo izbira, katero objaviti.

4. Slikanje hrane
Poskusi čim lepše razporediti krožnike hrane in bodi pozorna tudi na to, da so robovi na njih čisti. Tudi tukaj je slikanje s ptičje perspektive najboljše. Če ne moreš zajeti vseh krožnikov na mizi, kar pogumno stopi na stol. Pa kaj potem, če te ljudje okoli tebe začudeno gledajo, tako ali tako jih verjetno nikoli več ne boš videla.
Ste šle s kolegicami na večerjo in je razsvetljava v gostilni bolj intimna? Prosi kolegice, naj ti s svetikami na svojih telefonih osvetlijo hrano.

5. Slikanje narave
Najlepše izgledajo slike, ko je obzorje v ravnini. Pomagaj si z mrežo in linije v naravi čim bolj približaj mrežnim linijam na ekranu telefona.

6. Slikanje pohištva
Tako kot pri slikanju narave, naj bodo tudi pri slikanju pohištva linije na telefonu poravnane.

7. Selfie
Kaj bi bil instagram brez selfiejev. Naravna svetloba je tvoja najboljša prijateljica, zato se postavi pred okno in slikaj, slikaj, slikaj. Si želiš “angelski” selfie? Obrni se tako, da imaš okno za seboj. Svetloba bo bolj mehka, obraz pa ne bo tako zelo osvetljen.
Če ti selfie od blizu ni všeč, roko iztegni kolikor le lahko in se slikaj od daleč. Za lepšo fotko si okoli vratu obesi kakšno zanimivo verižico ali nadeni uhančke. In brez šobljenja, prosim!