7 kariernih ciljev, na katere se osredotoči leta 2024

Zmoreš!

Naporni prazniki so mimo in na delovno mesto si se, ali pa se še boš, vrnila sveža in spočita ter pripravljena, da osvojiš nove zmage. Vendar pa bo to precej težavno doseči, če si prej ne boš zastavila točno specificiranih in dosegljivih ciljev. Sledi 7 preizkušenih in delujočih metod, da boš leta 2024 plezala samo navzgor na svoji karierni poti.

Naredi petletni plan

Zdaj je pravi trenutek, da preučiš svoje dolgoletne karierne želje. Si želiš biti v desetih letih vodja svojega oddelka? Bi rada imela popolnoma svoje podjetje? Prvi korak na poti do doseganja svojih želja in ciljev je, da jih napišeš na list papirja. Naslednji korak pa je, da zraven napišeš še potrebne korake za dosego posameznega cilja in jih poskusiš vsaj nekaj usvojiti v prihodnjem letu.

Širi si krog poznanstev izven pisarne

Poznavanje ljudi v svoji industriji ni samo pametna poslovna praksa, ampak tudi dobra duševna praksa. Izvedela boš za odpuščanja in nova delovna mesta v svojem poklicu in tudi če trenutno ne iščeš nove zaposlitve, ti bodo ta dragocena poznanstva še kako prav prišla na dolgi rok (ali pa boš vsaj povabljena na še več poslovnih prazničnih zabav).

Uredi svojo spletno pošto

Tole je precej očitno, ampak dejansko bi ti moralo priti v navado imeti spletno pošto urejeno in pod nadzorom. Vsak dan si vzemi 30 minut za pregled in odgovarjanja – izberi si določen čas v dnevu, ko boš lahko popolnoma osredotočena samo na to. Na ta način ne boš popolnoma nič spregledala.

Nauči se nove spretnosti

Osebna rast. Vedno je dobro slediti razvoju svoje panoge in novim tehnologijam ter se o vseh novostih podučiti.

Bodi na tekočem v svoji panogi

Najdi blog ali spletno stran, ki je posvečena tvojemu področju in se prijavi na njihove spletne novice. Prebereš jih lahko na poti v službo ali pa med malico v pisarni. Če boš dnevno spremljala spremembe na svojem področju in si delala zapiske, lahko leta 2024 definitivno pričakuješ kakšno napredovanje (ali zamenjavo službe na boljše).

Izboljšaj ravnovesje med službenim in zasebnim življenjem

Usklajevanje službenega in zasebnega življenja je definitivno težavno, ampak možno! Najbolj je pomembno to, da si postaviš točne meje: kaj si pripravljena in česa nisi pripravljena narediti? Če nikoli in nikdar ne boš odgovarjala na spletno pošto po 23. uri, to tudi povej svojemu nadrejenemu. Bi rada iz pisarne odhajala prej? V službo začni prihajati predčasno, da boš popoldanski manjko nadoknadila v jutranjih urah.

Zbližaj se s svojim nadrejenim in sodelovci

Nihče ne zahteva, da postanete najboljši prijatelji, ampak vsi se lahko strinjamo, da je delo veliko lažje in bolj prijetno, če se dobro razumeš z ljudmi okoli sebe. Enkrat na mesec se s sodelovci po službi odpravite v bližnji lokal ali pa najdite skupinsko aktivnost, v kateri vsi uživate.

Preberi si tudi:
6 razlogov, zakaj v službi ne bi smeli jesti malice za pisalno mizo

6 razlogov, zakaj v službi ne bi smeli jesti malice za pisalno mizo

Vedno bi si morali vzeti čas za malico! Ocenjeno je, da približno 40 odstotkov zaposlenih poje malico na delovnem mestu za pisalno mizo. Opravljanje več opravil hkrati med…