Domov » Lepota & zdravje » 7 lepotnih pravil, na katere prisega kozmetičarka Rosie Huntington-Whiteley in Jessice Albe

7 lepotnih pravil, na katere prisega kozmetičarka Rosie Huntington-Whiteley in Jessice Albe

Lepota & zdravjeNega
7 lepotnih pravil, na katere prisega kozmetičarka Rosie Huntington-Whiteley in Jessice Albe
📷 Shani Darden / Instagram

Kaj imajo skupnega Rosie Huntington-Whiteley, Jessica Alba in Shay Mitchell? Vse imajo zavidljivo sijočo, brezhibno in mladostno kožo, za katero pa se lahko zahvalijo priznani kozmetičarki Shani Darden.

Kozmetičarka zvezdnic in ustanoviteljica istoimenske linije za nego kože je postala ena od najbolj cenjenih hollywoodskih strokovnjakov za kožo s svojim preprostim pristopom, tako da si lahko predstavljaš, da je Shani precej zasedena.

Za ET je priljubljena kozmetičarka razkrila 7 lepotnih pravil, na katere prisega sama.

Pravilo #1: Ne uporabljaj agresivnih čistilnih sredstev (raje uporabi gazo)

“Za čiščenje kože mi je všeč gaza. Zakaj? Ker naredi nežen piling in je antibakterijska. Uporabim dva kosa gaze. Najprej z rokami masiram po obrazu nežno čistilno sredstvo, nato pa z gazo odstranim odvečno čistilo na koži. Najpomembnejša stvar pri čiščenju je, da ne uporabljamo takšnega čistilca, ki s kože odstranjuje naravna olja. Mora biti zelo nežen, še zlasti če uporabljamo serume ali izdelke, ki vsebujejo retinol ali glikolno kislino. Čistilno sredstvo mora biti vlažilno in zelo nežno.”

Pravilo #2: Prepričaj se, da je izdelek primeren za tvojo kožo še preden ga kupiš

“Eden od največjih problemov, ki jih opazim pri ljudeh je, da uporabljajo napačne izdelke za svoj tip kože in tudi, da pogosto preberejo v reviji, da nekdo uporablja določen izdelek, potem gredo hitro v trgovino in ga kupijo, čeprav sploh ni primeren za njihov tip kože. Potrebno je sestaviti ustrezno negovalno rutino za svoj tip kože z učinkovitimi sestavinami in se potem tega držati.”

Pravilo #3: Kozmetične izdelke je treba nanašati v pravilnem vrstnem redu

“Zjutraj je treba obraz očistiti in na kožo nanesti dober antioksidant kot je serum z vitaminom C, preko pa kremo z zaščitnim faktorjem. Če pa uporabljaš tudi tonik, pa ga je potrebno nanesti za čiščenjem. Če vlažilna krema ne vsebuje zaščitnega faktorja, potem le-tega naneseš za vlažilno kremo. Zvečer pa ponovno obraz najprej očistiš, nato naneseš tonik, če ga uporabljaš in nato serum – ali je z retinolom ali za akne ali vlažilni serum – in nato vlažilno kremo ter kremo za okoli oči.”

Pravilo #4: Investiraj v dober serum

“Menim, da je najbolj pomembno uporabljati serume s sestavinami, ki pomagajo pri upočasnjevanju staranja ali proti aknam ali proti kakršnikoli kožni težavi, ki jo imaš in da so tí serumi zelo kvalitetni. Sama nikoli ne bi varčevala na serumu. To je tisto, za kar bi morala pri kozmetiki zapraviti največ denarja – učinkovit serum z najboljšimi sestavinami za anti-aging ali akne.”

Pravilo #5: Poskrbi, da je rutina za nego kože uravnotežena

“Z ničemer si ne želiš pretiravati. Najbolje je uporabljati same nežne izdelke in retinol, nikakor pa si ne želiš poleg retinola dodati v negovalno rutino še agresiven tonik, ki odstranjuje naravna olja s kože ali čistilnega sredstva s salicilno kislino. To je lahko preveč za tvojo kožo, zato je najbolj pomembno najti pravo ravnovesje.”

Pravilo #6: Uporabljaj retinol

“Želela bi si, da bi vsi uporabljali retinol, kajti retinol spodbudi proizvodnjo kolagena v koži in pomaga pri – saj veste, koža s staranjem izgublja elastičnost, uporaba retinola pa upočasni ta proces. Za vse je koristno, da uporabljajo retinol, če ga njihova koža le prenese.”

Pravilo #7: Vsak dan nanesi kremo z zaščitnim faktorjem

“Vsak dan je treba nanesti kremo z zaščitnim faktorjem ne glede na vreme, saj te ščiti pred UV žarki in ohranja večno mlado.”