7 najbolj čudovitih podvodnih hotelov po svetu

Seveda je spanje nad morsko gladino prijetno, ampak če si velika ljubiteljica vode, potem je spanje z ribami popolnoma po tvojem okusu. Dobre novice, otroške sanje o mali morski deklici lahko postanejo resničnost v enem izmed spodnjih podvodnih hotelov.

Atlantis, The Palm: Dubaj, Združeni arabski emirati

V mestu polnem prestižnih in zanimivih hotelov je ta podvodni raj popolnoma v svoji ligi. Njegova dva podvodna apartmaja – Poseidon in Neptune – ponujata od tal do stropa razgled na Ambassador Lagoon, ki je dom več kot 65.000 morskim živalim, vključno z morskimi psi in skati. Ultra razkošni dodatki, kot je osebni butler, ki ti je na razpolago 24 ur na dan in milo s 24-karatnim zlatom skorajda upraviči ceno 5000 dolarjev na noč.

Manta Resort: otok Pemba, Tanzanija

Kot da se potovanje na zlate obale Tanzanije ne sliši že dovolj sanjsko, kaj praviš na to, da bi jo doživljala iz svojega zasebnega plavajočega otoka? Če ti to zveni klavstrofobično, ne skrbi: pride v kompletu s položno streho in podvodnim pogledom na indijski ocean, zahvaljujoč apartmaju s “potopljeno” spalnico. Smo pa malo radovedni, kako je s sobno strežbo…

Utter Inn: Västerås, Švedska

Ta simpatičen plavajoči hotel na sredini jezera Mälaren je hkrati tudi umetniški projekt. Sproščaj se na palubi, veslaj okoli s kanujem ali pa iz postelje skozi podvodno okno opazuj švedske ribe.

Resort World Sentosa: Singapur

Izbiraš lahko med enajstimi dvonadstropnimi luksuznimi apartmaji (vsi vsebujejo jaccuzzi, zunanjo teraso, osebnega butlerja) in nudijo pogled na drugi največji akvarij na svetu, ki vsebuje več kot 100.000 morskih živali, med katerimi najdeš med drugim tudi delfine in morske pse. Vsekakor soba z razgledom.

LIME Spa v PER AQUUM Huvafen Fushi: Maldivi

Poznaš občutek, ko se sproščaš v spaju obkrožena z zvoki narave med uživanjem v masaži in se sprašuješ, ali bi sploh lahko bilo še bolj sproščujoče? V LIME Spa-ju na Maldivih lahko uživaš v tretmaju, ki je praktično privatni akvarij. Popolna sprostitev.

Planet Ocean podvodni hotel: Kuba

Poseidon Undersea Resort je prvi podvodni luksuzni butični hotel na svetu. Čeprav je še v fazi načrtovanja, bo ta hotelska veriga (želijo jih zgraditi 15) hkrati tudi raziskovalni morski center. Govori se, da bo na krovu hotela tudi poročna kapelica.

Ithaa podvodna restavracija v Conrad Maldives Rangali Island: Maldivi

Če potrebuješ še kakšen razlog, da dodaš Maldive na vrh seznama svojih sanjskih počitniških destinacij, potem ti predstavljamo to popolnoma edinstveno večerno doživetje. Goste posedejo v stekleno restavracijo v obliki kupole, ki se nahaja 5 metrov pod morsko gladino. Med uživanjem v hrani lahko okoli sebe opazuješ morsko življenje.