7 najbolj unikatnih restavracij na svetu

Večerja v restavraciji je super, ampak kaj ko vedno vsaj približno vemo, kaj lahko pričakujemo. No, vse dokler nismo slišali, da lahko naročiš vino in pokrovače iz osrednjega dela Indijskega oceana. Ali pa srkaš margarito nad deževnim gozdom. Ja, takšni kraji dejansko obstajajo in zato je skrajni čas, da začnemo pisati seznam želja. Spoznaj sedem najbolj edinstvenih restavracij na svetu.

V jami: Polignano a Mare, Italija

Čudovita turkizna voda, zvoki valov, ki udarjajo ob skale in odmevajo skozi stene jame in vonj pristne italijanske kuhinje: Grotto Palazzese, ogromna jama, ki se je spremenila v restavracijo na obali regije Puglia na jugu Italije, je že od leta 1700 izvrstna lokacija za večerjo. Do restavracije prideš po stopnicah apnenčeve pečine Polignano a Mare, nato pa uživaj v testeninah in svežih morskih sadežih. Vendar pozor, restavracijo zaprejo oktobra in je nato zaprta vse do poletja naslednje leto.

Na drevesu: Koh Kood, Tajska

Tisti, ki se bojite višine, nikar ne hodite v restavracijo Soneva Kiri, kjer se večerja na višini petih metrov v “hišici” narejeni iz vej z razgledom na Koh Kood deževni gozd. In ne samo to, natakarji ti bodo večerjo dostavili tako, da se z njo v roki do tvoje mize pripeljejo po vrvi.

Pod vodo: Bruselj, Belgija

Raj za potapljače: restavracija The Pearl se nahaja v enem od najglobljih notranjih bazenov na svetu. Z 90€ na osebo to podvodno doživetje ni najbolj poceni, vendar se vsekakor splača.

Na morju: Michamvi, Zanzibar

Če je slana voda bolj po tvojem okusu, potem moraš rezervirati mizo v restavraciji The Rock. Ustrezno ime, nekdanji ribiški pristan v Indijskem oceanu streže najbolj sveže morske sadeže kar si jih kdaj jedla. Do restavracije in nazaj na peščeno obalo Zanzibarja te bodo pripeljali s čolnom.

V Eifflovem stolpu: Pariz, Francija

Čeprav ga obišče ogromno turistov, imajo le tisti, ki rezervirajo mizo v Le Jules Verne to priložnost, da obedujejo znotraj tega znamenitega stolpa. In z veličastno Michelinovo zvezdico zagotovo premaga francoski rogljiček!

V gorah: Schilthorn, Švica

Naužij se 360-stopinjskega razgleda na Bernske Alpe, medtem ko obeduješ v restavraciji Piz Gloria. In ne samo, da je na vrhu gore, ampak se konstantno vrti okoli svoje osi, medtem ko ti uživaš v hrani.

V nekdanji cerkvi: Antwerpen, Belgija

V notranjosti stare kapele vojaške bolnišnice se zdaj nahaja čudovita restavracija The Jane. Originalni stropi in poslikana steklena okna so lepo ohranjena, jedi z dvojno Michelinovo zvezdico pa so prava dela moderne umetnosti.