7 stajlingov, ki optično podaljšajo tvoje noge

Za bolj čvrsto in okroglo zadnjico moraš narediti ogromno počepov. Če si želiš večje prsi moraš oditi k plastičnemu kirurgu. Kaj pa za daljše noge? Več sreče v naslednjem življenju. Lahko pa ustvariš optično iluzijo z eno od spodnjih sedmih modnih kombinacij.

Obleci se v eno barvo

Monokromatski videz ustvari dolgo linijo in te instantno naredi optično višjo. To velja za praktično katerokoli barvo, vendar te črna od glave do pet optično podaljša in hkrati tudi zoža.

Obleci kratko jakno

Lahko točno določiš, kje se konča zgornji del telesa in kje začnejo noge? Ker mi ne moremo in to je bistvo. Glede na to, da jakne običajno segajo do pasu, malo skrajšaj dolžino in ustvari optično iluzijo, da imaš pas precej višje. To zelo dobro deluje s hlačami z visokim pasom in ohlapnimi oblekami, ki ustvarijo zmedo glede tega, kje se nahaja pas.

Čevlji naj se ujemajo s tenom polti

Optično podaljšaj svoje noge tako, da obuješ čevlje, ki so v zelo podobnem kožnem odtenku kot je tvoja koža. Delovale bodo balerinke, vendar za maksimalno podaljšanje obuj salonarje ali sandale v kožni barvi.

Izkoristi silhuete z visokim pasom

Splošno pravilo za podaljšanje nog: izberi hlače, ki segajo višje od tvojega pasu. Z optično iluzijo višjega pasu tvoje noge v trenutku izgledajo daljše za vsaj nekaj centimetrov. Za maksimalno podaljšanje izberi hlače, ki segajo do tal, zraven pa, seveda, obuj visoke petke.

Oblačilo z visokim pasom kombiniraj s kratkim topom

Da imajo hlače z visokim pasom nenavadno sposobnost optičnega podaljšanja trupa smo že razkrili, vendar boš ustvarila še večji efekt, če jih boš kombinirala s kratkim topom, ki skrajša zgornji del telesa (in v zameno podaljša spodnji del).

Vzljubi navpične črte

Pozabi na vodoravne črte (žal nam je, navtične obleke). Navpične črte bodo naredile veliko več za tvojo postavo, saj ustvarijo iluzijo daljših nog. K temu dodaj visok pas in laskajočo ‘midi’ dolžino in si praktično že skoraj manekenka.

Obuj visoke škornje

OK, tale stajling bo sicer moral počakati do jeseni in zime, ampak škornji do kolen ali nad koleni delajo čudeže pri ustvarjanju optično daljših spodnjih okončin. Nosi jih z mini krilom ali pa poskusi vanje zatlačiti skinny hlače (plus točke, če so enake barve kot škornji), saj bodo tako tvoje noge izgledale skoraj še enkrat daljše.