7 stajliš nasvetov, kako v poletni vročini nositi črno od glave do pet

Christian Dior je najbolje povedal: “Črno lahko nosiš kadarkoli. Lahko jo nosiš pri katerihkoli letih. Lahko jo nosiš za skorajda vsako priložnost.” Samo zato, ker se temperature dvigajo, to nikakor ne pomeni, da se moraš odreči črnini od glave do pet. Modne blogerke ti v nadaljevanju prikazujejo, kako nositi najtemnejšo barvo v poletnih mesecih.

Izbiraj zračne materiale

Začnimo na začetku: prepričaj se, da je vse kar nosiš zračno. In na tvojo srečo so tanke tkanine, ki te magično hladijo, trenutno tudi zelo v trendu.

Drži se osnov

Ne dovoli, da te predsodki glede nošenja zgolj živahnih barv v poletnem času zablokirajo. Črn top in plapolajoče krilo izgledata prav tako dobro kot cvetlična različica.

Kombiniraj različne silhuete

Ja, že res, da se boš v vročini želela čim bolj izogibati materialom in se obleči v najmanjši top in najkrajše krilo, ampak nikar ne pretiravaj z minimalizmom v tem smislu. Krajša oblačila kombiniraj z nečim bolj ohlapnim, kot je lahkoten pulover, ki mu zavihaš rokave.

Poskusi udobje

Če si kdaj v dilemi pri stiliranju črne na črno, ni boljšega kot začeti pri športno-ležernem ali ‘athleisure’ stilu. Preživi dan v ohlapnem topu in športnih hlačah ter natikačih, zvečer pa po vrhu obleci usnjeno jakno, natikače pa zamenjaj s kulskimi sandali.

Poigraj se s teksturo in detajli

Se sama sebi zdiš dolgočasna? Monokromatsko paleto začini tako, da oblačilom dodaš elemente presenečenja. Majica z logotipom in hlače s cofki bodo odlično opravili svoje delo.

Naj dodatki ukradejo pozornost

Če v omari nimaš oblačila z zanimivim detajlom, potem izkoristi priložnost in k oblačilu kombiniraj opazen modni dodatek – kot so na primer visoki gladiator sandali.

Ko si v dvomih, ne pretiravaj

Vendar ne pozabi: elegantna mala črna oblekica izgleda udobna in kulska, če ohraniš vse ostale elemente preproste. Sandali s tankimi trakci, klasična očala in (seveda) tvoj telefon so edini modni dodatki, ki jih dejansko potrebuješ.