Domov » Prehrana & Recepti » Poletni okusi: Brezmlečne sladoledne lučke z mangom, malinami in limeto

Poletni okusi: Brezmlečne sladoledne lučke z mangom, malinami in limeto

Prehrana & ReceptiRecepti
Poletni okusi: Brezmlečne sladoledne lučke z mangom, malinami in limeto
📷

Te brezmlečne sladoledne lučke so veliko bolj zdrave kot izgledajo!

Kremaste, vendar osvežujoče sladoledne lučke, ki kar pokajo od zdravih sestavin, poleg tega pa so tudi lepe kot slika. Uživaš jih lahko v kateremkoli delu dneva, najbolj pa se prilegajo zjutraj za zajtrk. Popolna jed za popoln začetek dneva!

Brezmlečne sladoledne lučke z mangom, jagodičevjem in limeto

Sestavine (za 6 lučk):

  • 1 polna pest malin

Za osnovo:

  • 75 g ovsenih kosmičev
  • 4 medjool datljev
  • 1 jedilna žlica suhega naribanega kokosa
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica presnega kakava v prahu

Za limetin sladoled:

  • 1 banana, olupljena in zamrznjena
  • 1 zrel avokado
  • nastrgana lupinica 3 limet
  • 125 ml sveže stisnjenega limetinega soka

Za malinin sladoled:

  • 1 banana, olupljena in zamrznjena
  • 125 g malin, svežih ali zamrznjenih
  • 1 jedilna žlica kokosovega jogurta ali smetano z ohlajenega kokosovega mleka iz konzerve
  • 2 jedilni žlici mandljevega mleka

Za mangov sladoled:

  • 1 banana, olupljena in zamrznjena
  • 160 g manga, narezanega na kose
  • 1 jedilna žlica kokosovega jogurta ali smetano z ohlajenega kokosovega mleka iz konzerve
  • 2 jedilni žlici mandljevega mleka

Posipi:

  • prah iz posušenih malin
  • zdrobljene pistacije

Priprava:

1. Obloži pekač velikosti 21 x 11 cm s prozorno folijo.
2. V multipraktiku zmiksaj skupaj sestavine za osnovo in maso razporedi in pritisni ob dno pekača.
3. Za limetin sladoled zbledaj skupaj vse sestavine, da nastane gosta, kremasta zmes. Prelij v pekač po vrhu osnove. Postavi v zamrzovalnik za 20 minut, da se plast malenkost strdi, nato pa po vrhu potresi cele maline.
4. Zblendaj sestavine za malinin sladoled in zmes prelij po vrhu malin. Zopet postavi v zamrzovalnik za 20 minut.
5. Ponovi postopek še za mangovo plast – zblendaj vse sestavine in prelij po vrhu malininega sladoleda. Na enake razmake potisni v maso 6 sladolednih palčk in okoli posuj malinin prah in pistacije.
6. Postavi v zamrzovalnik za vsaj nekaj ur. Razreži na enako velike kose in postrezi.

Si že poskusila recepta za cheesecake sladoledne lučke in sladoledne lučke iz kokosa in avokada?