Domov » Zanimivosti » 8 navad ljudi, ki nikoli ne zamujajo

8 navad ljudi, ki nikoli ne zamujajo

Zanimivosti
8 navad ljudi, ki nikoli ne zamujajo
📷 Profimedia

Če so drugi lahko točni, si lahko tudi ti!

Običajno prideš nekaj (vsaj 15) minut kasneje na dogovorjeno mesto. Tvoji prijatelji so se s to tvojo lastnostjo že sprijaznili in pravzaprav sploh ne pričakujejo več, da boš točna. V nadaljevanju ti razkrivamo 8 skrivnosti ljudi, ki vedno pridejo brez težav pravočasno na dogovorjeno mesto.

Merijo čas med ličenjem
Tvoja jutranja ‘makeup’ rutina bi morala trajati največ 10 minut. Na telefonu si nastavi časovnik, da te ne bo slučajno povozil čas. Jutranje ličenje naj bo čim bolj preprosto in naravno, pozabi na popolni ‘cat-eye’, razen, če si se zanj pripravljena zbuditi nekaj minut prej.

Zajtrk si vedno pripravijo vnaprej
Resnica: Zdravo pecivo ali muffini, ki jih lahko spečeš že en dan prej, ti bodo popolnoma spremenili (beri: olajšali) jutranjo rutino. Nedeljsko popoldne preživi v kuhinji in pripravi zdrav bananin kruh, kruh iz ajdove kaše in chia semen ali pa matcha puding s chia semeni. Ko se začne delovni teden, ti ni treba razmišljati še o zajtrku, saj ga samo vzameš in greš.

Poslikajo si 5 modnih kombinacij
Ne boš verjela, kako ti lahko ta sistem poenostavi življenje. V nedeljo zvečer sestavi 5 modnih kombinacij in vsako slikaj s telefonom (vse, od spodnjega perila in najlonk do jakne in čevljev). Stajlinge lahko potem tudi obesiš skupaj na en obešalnik, v primeru, da imaš pri dveh (ali več) kombinacijah isto oblačilo, preprosto zraven pritrdi listek, na katerem je zapisan manjkajoči kos. Na ta način se boš zjutraj oblekla v sekundah (ne minutah)!

Blizu vrat imajo posodo ali kljuko za ključe
Ko prideš domov, spusti ključe v posodo. Ko se naslednjič odpraviš ven, so točno tam, kjer si jih pustila. Tako preprosto in veliko bolje od konstantnega pregledovanja vseh žepov v jaknah in torbah.

Držijo se 40-odstotnega pravila
Z znanstvenega vidika je to pravilo znano kot varovalni indeks oziroma izračun, ki pravi, da boš po vsej verjetnosti potrebovala 40% več časa, kot si misliš, da boš prišla na cilj. Primer izračuna: Če misliš, da boš do restavracije potrebovala 30 minut, jih boš po vsej verjetnosti potrebovala 42.

Vedno si pustijo malo rezervnega časa
Kdaj si bila nazadnje točno ob naročenem času poklicana v ordinacijo zdravnika ali na stol pri frizerju? Urnik vedno priredi tako, da si pustiš vsaj 15-30 minut prostega časa med opravki. Tako nikoli ne boš živčna in boš vedno prišla ob dogovorjenem času na dogovorjeno mesto.

Nikoli ne čakajo, da bi kazalec za gorivo padel pod 1/4
Zagotovo poznaš tisti občutek, ko ti vse teče kot po maslu, potem pa opaziš, da ti zmanjkuje goriva in se boš morala nujno ustaviti še na bencinski črpalki. Ali pa reskiraš in morda obstaneš nekje sredi poti s praznim tankom. Prihrani si nepotrebno nervozo in “ne nooooooo” trenutek in se vedno ustavi na bencinski črpalki takoj, ko kazalec pokaže, da je v tanku samo še četrtina goriva.

Znajo se izklopiti od socialnih medijev
Vse, kar si želela storiti, je bilo le na hitro prečekerati, kaj se dogaja s tvojimi kolegi. Sedemnajst minut kasneje pa še vedno vneto pregleduješ Instagram. Če si v pomanjkanju časa, nikar (ponavljamo, nikar) ne odpiraj nobenega socialnega omrežja. Vse slike in videe lahko pogledaš, ko prispeš na dogovorjeno mesto (5 minut prej).