Domov » Lepota & zdravje » 8 skrivnosti deklet, ki nimajo nikoli skrepanih las

8 skrivnosti deklet, ki nimajo nikoli skrepanih las

Lepota & zdravje
8 skrivnosti deklet, ki nimajo nikoli skrepanih las
📷

Ravno ob pravem času za prihajajoče toplejše mesece!

Vedno obstaja tista ena sodelavka, ki v pisarno dan za dnem prihaja z neverjetno svilnatimi lasmi. In gladki ostanejo neglede na to, koliko opravkov ima tekom dneva ali kakšno je vreme. Čeprav je povsem možno, da so ji bili čudoviti lasje položeni že v zibelko, pa v rokavu skriva tudi nekaj fantastičnih trikov. To je osem skrivnosti žensk, ki ne ‘poznajo’ skrepanih las.

1. Uporabljajo drugačno vrsto šampona

Veliko drogerijskih šamponov vsebuje detergente, ki lahko uničijo teksutro las. Opusti penaste formule in jih raje zamenjaj s čistilnimi kremami. S temi nežnimi alternativami prihraniš čas, saj ubiješ dve muhi na en mah – čistiš in neguješ v enem koraku, pri tem pa v laseh ohraniš vsa naravna olja.

2. Izbirajo prave izdelke za oblikovanje

Tudi tiste z najbolj popolnimi lasmi se ne zbudijo s takimi. Ženske s sijočimi prameni kljub vsemu redno uporabljajo negovalne serume in olja (na tankih laseh) ter hranilne kreme (na gostih in kodrastih laseh). Pomembno je, da izdelke na lase naneseš samo od višine ušes do konic, da se izogneš mastnemu lasišču že sredi dneva. Take izdelke vedno nanesi na vlažne lase, saj bodo hkrati varovali tvoje lase tudi pred toplotno obdelavo.

3. Lase manj obremenjujejo z vročino

Ker lase pred sušenjem s fenom s hladnim zrakom skoraj do tričetrt posušijo že na zraku, s tem ohranijo večino vlage v laseh. Šobo fena imej ves čas usmerjeno navzdol, saj se s tem zagotovi bolj gladek učinek.

4. Zapečatijo izdelke v lase

Zaključni spreji in taki, ki se bojujejo proti vlagi v zraku, ohranjajo tvojo pričesko gladko in obstojno, saj se intenzivno bojujejo proti zunanjim dejavnikom. In nikar se jim ne izogibaj, saj so najnovejše formule vse prej kot lepljive (pozabi na pocaste lake za lase, ki jih je pred leti na tebi in sebi uporabljala tvoja mama).

5. Občasno celo podvojijo tretmaje

Kot je maska enkrat tedensko. Če imaš izredno suhe lase, moraš še toliko bolj skrbeti, da so konstantno navlaženi, saj le tako lahko preprečiš skrepanost. Damice s tankimi lasmi bi morale posegati po vročih oljih ali tretmaji pred šamponiranjem, ki lase negujejo, hkrati pa ne obtežijo. Tiste, ki imate srednje do debele lase, pa uporabljajte kremne maske. Ne glede na tvoj tip las moraš vsako masko na laseh pustiti vsaj nekaj minut, da lasje vpijejo negovalne snovi in jo šele nato spereš.

6. Ne uporabljajo starih brisač

Namesto njih lase otrejo z brisačo iz mikrovlaken, ki je mehkejša in veliko bolj nežna do las, kot tiste iz frotirja ali bombaža. Pomembno pa je tudi, da las ne frotiraš, ampak samo otiraš, kajti s frotiranjem fizično uničiš povrhnjico, kar ustvari skrepan videz las.

7. Spijo na svili

Svilena blazina se sliši precej ekstravagantno, ampak za večno lepe lase in nešteto prihranjenih ur, ki si jih zdaj porabila za sušenje in oblikovanje s sušilcem? No, to pa je neprecenljivo.

8. Uživajo veliko maščob

Dobre (omega-3) maščobe, ki jih najdeš v avokadu, lososu in modroplavutem tunu. Povečaj njihov vnos, da okrepiš strukturo las in vneseš v njih in lasišče prepotrebno vlago. (Tudi tvoji nohti ti bodo neizmerno hvaležni.)