fbpx

8 skrivnosti žensk, ki vedno lepo dišijo

Sploh ni to, kar morda misliš!

Zagotovo imaš tudi ti tisto eno prijateljico, ki vedno, ne glede na to, kateri čas dneva je, omamno lepo diši. No, če izločimo vonj parfuma, za tem stoji manjša strategija, kdaj in kam posprejati parfum (kar vpliva na to, kako močan bo vonj in kako dolgo bo trajal). Izvohali smo njene skrivnosti…

Izbirajo močnejše vonje
Niso vsi vonji enaki. Medtem, ko citrusne dišave ponavadi hitro zbledijo, se pikantne in lesene note, kot je sandalovina, običajno obdržijo na koži veliko dlje časa. Tako da če je obstojnost tvoja glavna skrb, izbiraj med dišavami, ki spadajo v slednjo družino dišav.

Plastijo dišave
Od dišečih gelov za tuširanje, losjonov za telo do olj, večina tvojih najljubših parfumov zdaj prihaja že v najrazličnejših oblikah. Če naneseš isto vonjavo v več različnih oblikah, se bo dišava zato obdržala na koži skozi celotni dan.

Vedo, kam nanesti
Ne ustavi se zgolj pri vratu in zapestju, ampak nanesi parfum na bolj topla (in pogosto bolj zakrita) področja na tvojem telesu, kot so trebuh in prsi ter tudi področje za koleni in ušesi. Telesna temperatura pomaga razvijati vonj, tako da se spodnja, srednja in zgornja nota v celoti razvijejo.

Nikoli ga ne drgnejo
Čeprav nam je že kar prišlo v navado, da podrgnemo zapestji skupaj, potem ko posprejamo nanje parfum, se temu poskušaj čim bolj upreti. Drgnjenje razgrajuje najvišje note, zato v parfumu ostanejo zgolj še srednje in osnovne note, zaradi česar se parfum precej manj časa vonja na koži.

Vedo, kdaj ga nanesti
Najboljši trenutek je takoj po tuširanju, ko je tvoja koža še nekoliko vlažna. Dodatna vlaga pomaga, da se vonj ‘zaklene’ v kožo. S tem pa se boš tudi popolnoma izognila tveganju, da bi povzročila madeže na svoji najljubši svileni bluzi ali obarvala nakit.

Kožo ohranjajo hidrirano
Zelo pomembno je, da pred parfumiranjem na kožo naneseš vlažilno kremo. Suha koža vpije samo del vonja, zaradi česar le-ta hitreje zbledi. Navlažena koža omogoči parfumu, da se na nekaj oprime, zaradi česar tudi veliko dlje časa traja.

Primerno ga shranjujejo
Izpostavljanje toploti in vlagi razgrajuje molekule vonja v tvojem parfumu, tako da se izogibaj shranjevanju stekleničk v kopalnici in jih raje hrani v hladnem in suhem prostoru – na vrhu predalnika ali na kozmetični polički oziroma nočni omarici.

Nanesejo večkrat čez dan
Ker je tvoja koža živ organ, ki diha, ne more v nedogled obdržati vonja. Boš pa z zgornjimi nasveti dišavo na kožo obdržala veliko dlje. Za takrat, ko greš takoj po službi na kosilo ali večerjo, imej v torbici parfum s kroglico ali potovalno velikost vzorčnega parfuma za hiter popravek.