8 veličastnih otokov v Evropi, ki jih večina turistov (še) ne pozna

Firence in Pariz sta lepa, ampak nimamo le mi takšnega mnenja. Če sanjaš o romantičnem evropskem pobegu, ki ne vključuje horde turistov, potem razmisli o obisku sledečih čudovitih otokov…

Ponza, Italija


Bi rada počitnikovala kot Rimljani? Potem obišči ta čudovit vulkanski otok v tirenskem morju (dostopen z enourno vožnjo s hidrogliserjem od celine). Pridih tukaj je sproščen in skromen. Turkizno morje, skrite jame in slastni lokalni morski sadeži te bodo zagotovo več kot navdušili.

Belle-Île-en-Mer, Francija


Ime tega otoka (“Čudovit otok v morju”) vsekakor ne razočara. Nahaja se tik ob obali Bretanje na severozahodu Francije. Ta kraj je znan po svojih neokrnjenih plažah, pastelnih hišah in morskih sadežih.

Grinda, Švedska


Nobeno potovanje v skandinavsko prestolnico ni popolno brez potovanja z ladjo okrog arhipelaga v Stockholmu. Čeprav je tam na tisoče otokov, je mirna Grinda ena od najlažje dosegljivih (približno uro in pol od mesta) in nudi različne možnosti nastanitve (hoteli, hostli in kampi). Na otoku niso dovoljeni avtomobili, je pa tam veliko peščenih plaž, sprehajalnih poti in rustikalnega šarma.

Hydra, Grčija


Avtomobili in skuterji so prepovedani na tem odmaknjenem otoku, ki se nahaja približno dve uri od Aten. Pesnik in glasbenik Leonard Cohen se je zaljubil v tamkajšnje prodnate plaže, tlakovane ulice, pobeljene hiše in zabavne kavarne in bare, kar bi lahko pojasnilo, kako je ta sproščeni otok dobil boho ugled.

Texel, Nizozemska


Izgovorjeno “tesa”, se ta severni otok ponaša z več kolesarskimi potmi, ki te bodo popeljale skozi slikovite vasi, pisana polja tulipanov, narodne parke in do ikoničnega svetilnika.

Stromboli, Italija


Le malo bolj severno od Sicilije leži ta ognjena točka, ki je najbolj primerna za brezskrbne potnike (vulkan, ki se nahaja na otoku, je še vedno aktiven). Sproščeno preživi dan med ležanjem na črnih plažah in plavanjem v svetlikajočem morju, zvečer pa uživaj med opazovannjem naravnega ognjemeta (iz varne razdalje, seveda).

Colonsay, Škotska


Če sta mir in tišina po tvojem okusu (s kančkom avanture), potem je ta oddaljeni severni otok kot nalašč zate. Dovolj majhen, da si ga ogledaš peš ali s kolesom, raziščeš hribe in si ogledaš čudovito floro.

Azori, Portugalska


Težko je izbrati najljubšega iz tega niza vulkanskih otokov v Atlantiku, ampak če že moramo, je to São Miguel. Njegova oddaljena lokacija pomeni, da srečala relativno malo turistov in lahko v miru uživala v geotermalnih bazenih, opazovala zvezde ter kite in delfine.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry