9. dobrodelni Skazin tek: Otroci tekli za otroke in zbrali rekordno vsoto!

»Globoko hvaležna in počaščena že za 9. dobrodelni Skazin tek, kjer se je zbralo več kot 300 otrok. Hvaležna staršem, ki pripeljejo otroke, eni že vsa leta. V devetih letih smo zbrali že več kot 111.000,00 evrov in jih razdelili različnim organizacijam,« je ob 9. Skazinem teku, najbolj srčnem teku leta, dejala pobudnica projekta Tanja Skaza. Tokrat so zbrali rekordnih več kot 25.000,00 evrov in jih razdelili kar 6 organizacijam, skupaj pa je bilo v devetih letih zbranih kar 111.250,00 evrov. Otroci pa so vnovič potrdili moto teka: Zmagamo, ko si pomagamo!, zato je tudi vsak, ki je pretekel 200 ali 800 metrov prejel medaljo.

Udeleženci so lahko tekli na 200 ali 800 metrov, kjer so bili vsi zmagovalci - Modna.si
Udeleženci so lahko tekli na 200 ali 800 metrov, kjer so bili vsi zmagovalci

Otroci so se na dogodku najprej dobro ogreli, nato so tekli, tudi mamice z vozički, pa čisto mali otroci do večjih, ves čas pa je bilo veliko razgibane animacije, iger, poslikav obraza in okusne raznovrstne hrane z bogatimi darili za vse tekače. Zbrane udeležence je zabaval priljubljeni raper Challe Salle, s katerim so se lahko tako fotografirali kot tudi dobili avtogram. Za vroče plesne ritme je poskrbela tudi Mini DJ akademija, G-Rega pa je z animatorji na poligonih in otroških atrakcijah omogočil razburljiv vrtiljak možnosti neskončne zabave. Prav tako so imeli tudi bogat srečelov, kjer je bila vsaka srečka dobitna.

Podjetje Skaza se že veseli velikega desetega dobrodelnega teka s sloganom »Zmagamo, ko si pomagamo«. Organizatorjem in udeležencem je skupno zavedanje, da je prihodnost sveta odvisna od vrednot, ki jih krepimo pri najmlajših.