Domov » Lepota & zdravje » 9 domačih zdravil za zabuhle podočnjake, ki dejansko delujejo!

9 domačih zdravil za zabuhle podočnjake, ki dejansko delujejo!

Lepota & zdravjeNega
9 domačih zdravil za zabuhle podočnjake, ki dejansko delujejo!
📷

Veš, kaj je še slabše od super zgodnjega jutranjega vstajanja? Zbuditi se zelo zgodaj z zabuhlimi očmi. Ali si bedela do pozno ponoči ali pa si nagnjena k zatekanju oči, ti v nadaljevanju predstavljamo domača sredstva, ki jih vsekakor poskusi, če si želiš zmanjšati zabuhlost.

Poskusi stari trik z rezinami kumar

(Twenty20)

To si že mnogokrat videla v filmih in pri svoji teti. Ne brez razloga! Rezine kumar resnično delajo čudeže na utrujenih, zabuhlih očeh. Preprosto odreži dve pol centimetra debeli rezini in ju položi na veki za 15-30 minut, da bodo vsi pomirjujoči antioksidanti lahko opravili svojo nalogo.

…ali z ohlajenim krompirjem

(Twenty20)

Nimaš kumar? Ni problema. Ohlajene krompirjeve rezine povsem enako dobro opravijo nalogo – ostanejo pa tudi dlje časa hladne, kar poveča njihov učinek odpravljanja zabuhlosti. Odreži dve pol centimetra debeli rezini in ju za 15-30 minut položi na veki.

Uporabi mleko

(Twenty20)

Polnomastno mleko je bogato z aminokislinami, beljakovinami, vitamini in mlečno kislino, ki vsi skupaj pripomorejo k pomirjanju kože in zmanjšanju otekline. Da bi izkoristila njegove prednosti, pomoči dve vatni blazinici v mleko, nekoliko iztisni odvečno tekočino ter ju nato položi na veki za 15 minut.

Skuhaj malo čaja

(Twenty20)

Zeleni in črni čaj vsebujeta kofein, ki krči male krvne žilice okoli oči, kot tudi tanine, ki spodbujajo krvni pretok. Zmanjšaj zabuhlost oči tako, da v vrelo vodo za nekaj minut namočiš dve čajni vrečki, ju nato vzemi ven, ohladi na sobno temperaturo, nato pa položi na zaprte oči za 15 do 30 minut.

Nanesi aloe vero

(Getty Images)

Pa si že mislila, da je ta stvar dobra samo za sončne opekline. Pravzaprav iste blažilne sestavine (kot je vitamin E), ki zdravijo opekline, odpravljajo tudi zabuhlost okoli oči. Protivnetne lastnosti aloe vere pa so v zelo veliko pomoč tudi pri zabuhlosti, ki jo povzročajo alergije.

Mrzla voda

(Twenty20)

Ta je res enostaven (in učinkovit) trik. Krpico pomoči v ledeno mrzlo vodo, jo malo ožemi in jo položi preko zaprtih oči za toliko časa, kolikor je potrebno. Hladna voda skrči krvne žilice, kar zmanjšuje količino tekočine v tem predelu in posledično se zmanjša nabreklost.

Hrani dve žlici v hladilniku

(Twenty20)

Naslednjič, ko se boš zbudila z zabuhlimi očmi, nanju položi ohlajeni žlici iz hladilnika. Mrzle žlice imajo enak učinek kot mrzla voda (in precej manj nereda ustvariš z njimi).

Naredi masažo

(Getty Images)

Zabuhlost je posledica odvečne tekočine ujete okoli oči. Da bi ta tekočina odtekla, položi prstanec in sredinec na zunanje kotičke oči. Nežno začni s krožnimi gibi masirati kožo proti notranjim kotičkom in ponovi postopek, če je potrebno.

Preventivni ukrepi

(Getty Images)

Zgoraj omenjeni ukrepi definitivno pomagajo pri odpravljanju zabuhlih oči, vendar pa lahko poskusiš to težavo tudi preprečiti. To narediš tako, da ohranjaš telo hidrirano, zmanjšaš vnos soli in imaš glavo rahlo dvignjeno med spanjem, kar pomaga, da se tekočine ne začnejo nabirati pod očmi.

Te zanima, kako si v udobju lastnega doma narediš ‘anti-aging’ masažo obraza in kako se na naraven način znebiš temnih podočnjakov?