9 fotogeničnih poz, ki vedno delujejo

Če so fotografije vredne tisoč besed, si nikakor ne želiš, da bi bile te besede “nerodna” in “čudna”. In prav zaradi tega smo pod drobnogled vzeli nekaj naših najljubših Insta-blogerk, ki vsekakor obvladajo umetnost poziranja. Me smo pripravljene na poletni dopust, pa ti?

Nasloni se na barvito steno


Tako boš imela čudovito ozadje, ti pa boš izgledala še bolj sproščena.

Igraj se s svojo obleko ali krilom


Tako kot si se všasih, ko si bila otrok. Zelo pomaga, če imaš za seboj živahno ozadje (takšno kot zgoraj).

“Popravi” očala


Kot da bi ti ravno poskušale zdrseti z nosu, fotografski objektiv pa bi te ujel sredi popravljanja.

Roke daj v žepe

A post shared by Rachel Hollis (@msrachelhollis) on


Ključno pa je, da se smeješ in gledaš stran od objektiva, saj bo le tako fotografija izpadla prikupna in očarljiva (in ne kot da nekaj skrivaš).

Zanihaj torbico

A post shared by Krystal Bick (@krystal_bick) on


Zaradi torbice boš z rokami primorana nekaj početi, kar pa je – kot verjetno že veš – najbolj neroden del fotografiranja.

Počasi hodi

A post shared by Erica Choi (@eggcanvas) on


Problem pri poziranju je, da lahko hitro izgleda nenaravno, če kot kip samo stojiš pred objektivom. Najboljše in najmanj prisiljene fotografije pogosto nastanejo prav med (počasno) hojo.

Subtilno se nasloni/vsedi na rob


V čem se to razlikuje od naslanjanja na barvito steno? Subtilno naslanjanje/sedenje ti omogoči, da iztegneš noge (zaradi česar posledično izgledajo daljše).

Glej stran od objektiva


Se nikoli ne moreš naravno smejati, ko imaš pred seboj kamero? Temu se lahko preprosto izogneš tako, da gledaš stran od objektiva.

Zabavaj se

A post shared by Ashley (@ashleynii) on


Kdorkoli te bo slikal ga prosi, naj neprekinjeno pritiska na sprožilec fotoaparata ali telefona. Najboljše fotografije pogosto nastanejo vmes, ko ne poziraš ter se popolnoma naravno in neprisiljeno smejiš in hihitaš.