Razkrite skrivnosti žensk s popolno nanešenim črtalom za oči

Obstajajo določene spretnosti v življenju, ki se jih kaj hitro naučiš brez pretirane vaje (na primer na oko speči jajce ali pa kako narediti kito). Ampak lepo in enakomerno nanešeno črtalo za oči, ki je ključnega pomena za vsakdanji in večerni makeup videz, pa je precej težje obvladati. Dame z vedno brezhibno nanešenim črtalom so spregovorile in razkrile svoje najboljše trike.

Uporabljajo ‘primer’ za veke
Če je razmazano črtalo tvoj večni problem, ličenje oči vedno začni z malo primerja. Ne samo, da bo ustvaril gladko površino za nanos, ampak bo tudi fiksiral ličila na mesto.

Vedo, katere formule so za njih najboljše
Na splošno se svinčnike in črtala v obliki gela lažje nanese kot tekoče. Zato, če si nesigurna v svoje spretnosti, najprej posezi po (lažjem) svinčniku, potem pa postopoma preidi na (težje) tekoče črtalo.

Stabilizirajo komolec
Preden sploh začneš nanašati črtalo, poiščite ravno površino, na katero položi komolec, nato pa začni z risanjem. Stabilne roke = popolne črte.

Uporabljajo več različnih odtenkov
Uporabite temnejši odtenek (kot je črna ali rjava) vzdolž zgornjega roba veke in nič ne skrbi, če je črta nepopolna. Nato vzemi rahlo svetlejši odtenek (kot je siv ali bronast) in ga zablendaj vzdolž obrobe na zgornji veki, ki si jo ravnokar narisala, da bi zakrila vse neravne dele. To lahko narediš tudi s senčilom za oči v ustreznem odtenku.

Rišejo od zadaj naprej
Namesto, da začneš risati črto na zgornji veki od notranjega kotička proti zunanjemu, začni pri zunanjem in s kratkimi potegi postopoma dokončaj črto do notranjega kotička. Ta tehnika je še toliko bolj pomembna, če delaš mačji videz.

S korektorjem očistijo napake
Čeprav instinktivno posežemo po odstranjevalcu za popravljanje napak, pa ta rad zaide v bližnja ličila (kar pogosto pomeni, da moraš ličila ponovno nanesti od začetka). Za popravljanje napak od zdaj naprej raje uporabi korektor.

Črtala redno menjajo
Večina profesionalnih vizažistov priporoča, da črtala menjaš na vsaka dva meseca (če uporabljaš gel v posodici, v katero najlažje zaidejo vlaga in bakterije), na štiri do šest mesecev (če uporabljaš tekoče črtalo, ker se hitreje sušijo) ali enkrat letno (če uporabljaš svinčnik).

Ne spreglej tudi najboljšega trika, s katerim bo obroba oči vedno popolna in kako nositi črtalo za oči v živahnih barvah!