9 znakov, da te partner čustveno vara

Težje je opaziti, vendar je povsem enako boleče!

Nobeno presenečenje ni, da je zelo boleče, ko si čustveno prevarana. Morda celo še bolj boleče, kot če te partner prevara fizično. Del tega pa zagotovo izhaja tudi iz dejstva, da nisi 100-odstotno prepričana. Ni nobenih seksualnih sporočil ali tujih spodnjih hlačk, ki bi jih bilo treba skriti. Namesto tega moraš odkriti majhne sledi, ki niso običajne in jim moraš priti do dna, da končno lahko nehaš biti paranoična in skeptična.

Ne glede na to, kako subtilni so lahko, spodnjih 9 znakov ti nakazuje, da je partner čustveno izstopil iz vajine zveze – in se morda navezal na nekoga drugega.

1. Z malenkostmi preprečuje, da bi videla njegova sporočila na telefonu
Se med prebiranjem sporočil obrača stran? V kolikor je to začel početi nedavno, potem se zelo verjetno dogaja nekaj sumljivega, kar ti želi prikriti.

2. Kar naenkrat konstantno preverja telefon, če je dobil kakšno novo sporočilo
Če je partner kar naenkrat zelo zainteresiran za določeno aplikacijo, kakršen je Instagram ali Snapchat, kjer si ljudje lahko tudi dopisujejo, potem bi morala temu obnašanju nameniti nekoliko več pozornosti. Normalna uporaba aplikacij ni sporna, sumljivo je le to, ko je partner pretirano obseden z določeno aplikacijo (na kateri morda sploh nič ne objavlja).

3. Ko sta na zmenku, si veliko dopisuje preko tekstovnih sporočil, ki jih ne zna pojasniti
Sploh ne gre za to, da partner nikoli ne sme vneto brskati po telefonu, ko je s teboj na zmenku. Elektronska sporočila od šefa in skupinski pogovori običajno začnejo prihajati ravno ob najbolj nepravem času. Hej, se zgodi! Vse lepo in prav, če se ti za to opraviči ali pojasni zadevo, v kolikor pa le tiho molči in je zelo skrivnosten glede sporočil pa imaš vso pravico, da postaneš sumničava.

4. S teboj ne deli več toliko stvari, kot jih je včasih
Na splošno je eden od najboljših delov biti v razmerju ta, da imaš nekoga, s katerim lahko deliš vse dogodke, ki so zgodili v dnevu, celo tiste najbolj dolgočasne. Ko partner kar naenkrat preneha s teboj deliti svoje dnevne dogodivščine in najpogosteje iz njegovih ust slišiš le “nič posebnega, v redu”, je to lahko znak za alarm.

5. Zdi se, da je zelo nezainteresiran za kakršnokoli intimo s tabo
Če nikoli več ne da on pobude za intimo v postelji ali pa se ji upira, ko daš pobudo ti, potem je to vsekakor znak, da nekaj ni OK. Še dodatna pika ni i pa je, če se noče več toliko držati za roke, se objemati, poljubljati, dotikati itd.

6. Ogromno se druži z eno in isto osebo, ti pa nikoli ne smeš zraven
Ko tvoj partner veliko časa (izven delavnika) preživi s sodelavko in nikoli ne želi, da si tudi ti zraven, je to zelo slab znak. Po drugi strani pa želeti si preživljati čas z eno in isto osebo ne pomeni vedno tudi, da se oseba zaljublja. Čustveno varanje je tudi to, da partner ne želi, da bi spoznala njegove prijatelje. Torej, ko te partner kar naenkrat ne vabi več na družabna srečanja s kolegi, je to lahko znak, da se na sumljiv način čustveno oddaljuje od vajine zveze.

7. Konstantno te primerja z eno in isto osebo
Če je tvoj partner zainteresiran za neko drugo žensko, obstaja veliko verjetnosti, da bo začel tvoje prednosti in slabosti primerjati z njenimi. Kar pa je zelo nepošteno do tebe kot partnerice, ki si z njim v zvezi, druga ženska pa je bolj kot ne fantazija. Moraš res konstantno poslušati o tem, kako je (vstavi ime) vedno sproščena in nasmejana, ti pa vedno utrujena in slabe volje?

8. Partner začenja prepire in obtožuje tebe, da se želiš raziti
Če si opazila, da partnerja konstantno nekaj moti in sproža prepire, potem je to znak, da si želi na enostaven način ven iz zveze. Lahko gre celo tako daleč, da ti bo direktno zastavil vprašanje, ali varaš in imaš dovolj te zveze. Želi si, da bi se ga naveličala in se sama želela raziti z njim, saj sam ni dovolj pogumen, da bi se vsedel s tabo in ti povedal resnico – da se je zagledal v eno drugo ali da si želi biti samski.

9. Bolj je prilagodljiv okoli druge osebe kot je okoli tebe
Zvečer gresta na pijačo še z nekaj kolegi, ko pa mu omeniš, da bi šla konc tedna na izlet pa nikoli ne ve, ali ima čas oziroma denar. Postaja veliko bolj previden glede tega, koliko časa si želi preživeti sam s tabo, še zlasti, če gre za dogodke v prihodnosti. Ko ti ne daje kakršnihkoli večjih obljub, s tem čustveno preizkuša odnos z drugo osebo, medtem ko si ti še vedno rezerva, če se z novo simpatijo ne izide.