Domov » Lepota & zdravje » Lepotna dilema: Bi morala negovalno kozmetiko shranjevati v hladilniku?

Lepotna dilema: Bi morala negovalno kozmetiko shranjevati v hladilniku?

Lepota & zdravjeNega
Lepotna dilema: Bi morala negovalno kozmetiko shranjevati v hladilniku?
📷 The.Skincare.Diary / Instagram

V zadnjem času na Instagramu opažamo vse več fotografij s kozmetiko v majhnih hladilnikih (obstaja celo #beautyfridge) in moramo priznati, da so res zelo simpatični. Ampak ali je res nujno potrebno lepotne izdelke shranjevati na hladnem? Odvisno, iz česa so narejeni.

Katere izdelke bi morala shranjevati v hladilniku? Naravne lepotne izdelke – še zlasti tiste, ki jih uporabljaš le občasno, kakršne so maske za obraz – bi morala zhranjevati na hladnem, saj ne vsebujejo kemičnih konzervansov, ki bi jim podaljšali življenjsko dobo.
Izdelki z retinolom ali vitaminom C so bolj občutljivi na toploto in svetlobo in jih je zato treba shranjevati v hladnih in temnih prostorih.
In ne le to, tudi lake za nohte je veliko bolje shranjevati na hladnem – laki se lahko ločijo in postanejo gosti, če dolgo časa ležijo na sobni temperaturi.
Prav tako so delikatni parfumi, ki lahko na sobni temperaturi čez čas celo spremenijo vonj.
In nenazadnje, ohlajeni toniki, osvežilni spreji in kreme za oči lahko pomagajo pomiriti razdraženo kožo in zmanjšati zabuhlost.

Kaj vse lahko shranjuješ na sobni temperaturi? Večina krem in olj najbolje deluje, če so sobne temperature, saj lahko hlad dejansko spremeni njihovo strukturo, zaradi česar postanejo pregosti ali trdi. Če si že kdaj uporabljala kokosovo olje, potem veš, da se utekočini šele na sobni temperaturi.

Sklep: Ne glede na to ali se odločiš shranjevati izdelke v hladilniku ali ne, poskrbi za to, da so odmaknjeni stran od vročine, svetlobe in vlage – negovalne izdelke raje shranjuj v spalnici kot pa v kopalnici zraven tuša.