Absolutno najboljši prigrizek: Pizza kokice
Kaj dobiš, ko zmešaš najljubšo pregreho in najljubši prigrizek?
Če ne bi bila tako kalorična, bi pizzo jedli čisto vsak dan. Ampak, ker vsebuje ogromno nezdravih maščob in ogljikovih hidratov, poleg tega pa je ne moremo pospraviti v torbico ko gremo v kino, smo odkrili naš nov najljubši prigrizek. Predstavljamo ti pizza kokice!
Pizza kokice
Sestavine:
1 1/4 skodelice koruze za kokice (ali vrečko kupljenih)
3 jedilne žlice kokosovega olja
3 jedilne žlici paradižnikove mezge
2 jedilni žlici masla, stopljenega
1 čajna žlička suhega origana
1 1/2 čajne žličke posušene bazilike
3/4 čajne žličke suhega peteršilja
1/4 čajne žličke česna v prahu
3/4 čajne žličke rdeče paprike
1/2 – 3/4 čajne žličke soli
1/4 skodelice naribanega parmezana
1/2 skodelice naribane mozzarelle
Priprava:
1. Pečico segrej na 120°C.
2. Naredi kokice. V posodo s pokrovom dodaj kokosovo olje in kokice ter postavi na vroč štedilnik. Ko zaslišiš pokanje, zmanjšaj ogenj na srednje močan in počakaj, da se vse kokice razpočijo. Vmes vsake toliko časa malo pretresi posodo. Odstavi s štedilnika.
3. Pekač obloži z dvema (ali še bolje s tremi) slojema peki papirja.
4. V posodi zmešaj vse ostale sestavine, razen sira. Mešanico poskusi in po potrebi dodaj posamezne sestavine.
5. V veliko posodo stresi kokico in preko prelij mešanico. S čistimi rokami jo nežno zmešaj s kokicami.
6. Kokice preloži na peki papir in pekač postavi v ogreto pečico. Peci 8-15 minut. Nekaj minut pred tem, preden boš kokice vzela iz pečice, enakomerno potresi po njih nariban parmezan in mozzarello ter počakaj, da se sir popolnoma stopi.
7. Vzemi iz pečice in pusti, da se kokice nekoliko ohladijo.
8. Kokice stresi v večjo posodo in jih takoj postrezi, saj so najboljše tisti dan, ko so narejene.