Adidas se je končno odločil, kaj bo naredil z zalogo Yeezy superg

Neprodane superge Yeezy stojijo na policah v Adidasovem skladišču, vse odkar se je nemško podjetje za športna oblačila odločilo prekiniti partnerstvo z Yejem, reperjem, prej znanim kot Kanye West.

Podjetje bi izgubilo več kot 770 milijonov dolarjev (708 milijonov evrov), če ne bo prodalo več milijonov Yeezy superg, ki so nakopičene v njegovih skladiščih, je dejalo podjetje.

Vendar je Adidas previden glede zaslužka s prodajo omenjenih čevljev, ki jih je oblikoval skupaj z Yejem, odkar se je sodelovanje končalo zaradi reperjevih antisemitskih komentarjev. Prodaja Yeezyja je bila nemudoma ustavljena.

Na nedavnem letnem srečanju delničarjev Adidasa (11. maja) je izvršni direktor Bjørn Gulden napovedal, da želi znamka “prodati del tega inventarja in donirati denar organizacijam, ki nam pomagajo in ki so bile prav tako prizadete zaradi Kanyejevih izjav,” citirano v novicah CBS-ja.

Ampak prodaja superg Yeezy ne bi bila le dobrodelno dejanje. Gulden je marca potrdil, da bo tudi raper zaslužil z licencami vseh superg, ki jih Adidas proda.