TikTok recept: Pizza kroglice iz zračnega cvrtnika

S pizzo ne moreš zgrešiti, se strinjaš? Pripraviš jo lahko na tisoč in en način, da ustreza čisto vsakemu okusu. Vsak med nami je zagotovo jedel že klasično pizzo, spečeno v pečici ali krušni peči, kaj pa pizza kroglice iz zračnega cvrtnika? Danes ti predstavljamo recept, ki je postal viralen na priljubljeni aplikaciji TikTok in bo zelo verjetno navdušil tudi tebe, sploh če obožuješ pizzo.

Pizza kroglice iz zračnega cvrtnika

@teambalmert These balls are incredible! 🤯 #TeamBalmert #pizza #coupleschallenge #airfry #recipe #food #fyp #foryou ♬ Spongebob Tomfoolery – Dante9k Remix – David Snell


Sestavine:

  • 1 paket pripravljenega testa za pizzo
  • salama po želji
  • paradižnikova omako za pizzo
  • mocarela sir
  • 1 jedilna žlica masla, stopljenega (lahko je tudi stopljeno zeliščno maslo)

Priprava:

1. Testo za pizzo razgrni po površini in iz njega izreži kvadrate s stranico dolgo 1 decimeter ali kroge s premerom 1 decimeter.
2. Na sredino vsakega kosa testa (če je testo predebelo, ga malo razvaljaj na pol centimetra debelo) položi malo salame, malo paradižnika in po vrhu mocarela sir. Iz testa oblikuj kroglice. Z dodatki v notranjosti ne pretiravaj, da boš lahko dobro zatesnila testo, saj bo v nasprotnem primeru med peko počilo in bodo dodatki iz notranjosti stekli ven.
3. Notranjost zračnega cvrtnika posprejaj z oljem v spreju.
4. V zračni cvrtnik položi pizza kroglice tako, da se med seboj ne dotikajo.
5. Vsako koglico nato po vrhu premaži še s stopljenim maslom.
6. Peci na 190°C 7-9 minut oziroma dokler se testo ne obarva zlato-rjavo.

Preberi si tudi:
Beljakovinska limonada - Modna.si

TikTok recept: Osvežilna beljakovinska limonada

Slastna limonada, ki vsebuje tudi veliko beljakovin! Vsake toliko časa se na aplikaciji TikTok pojavi kakšen viralni recept, ki je zanimiv in dejansko dobrega okusa. Zadnji med njimi…