Ali res veš, kdaj bi morala uporabiti BB kremo in kdaj tekočo podlago?

Včasih je bilo tako, da si prišla v drogerijo in izbirala med tekočo in kompaktno podlago. Potem se je na policah drogerij znašla še obarvana krema in komaj si se jo navadila uporabljati, že se je na prodajnih policah prikazala BB krema. In nas vse zmedla.

To je bilo nekaj let nazaj, ko nam ni bilo še popolnoma jasno, kdaj in zakaj se jo sploh uporablja in kakšna je sploh razlika v primerjavi s tekočo podlago.

Kaj moraš vedeti: Tekoče podlage so običajno (ne vedno) bolj prekrivne kot BB kreme in so zato bolj primerne za ženske, ki si želijo brezhiben videz kože (ali pa imajo rdečico na večjih predelih kože na obrazu, ki si jo želijo prekriti). BB kreme pa nudijo bolj prosojen končni izgled in imajo običajno dodane koži koristne sestavine, kot so antioksidanti in zaščitni faktor. Nanje lahko na nek način gledaš kot izpopolnjene obarvane kreme.

Za katero bi se torej morala odločiti? Vse je odvisno od tega, kakšno prekrivnost si želiš. Če je tvoja koža le malo pordela ali pusta in si želiš zgolj izenačiti ten, potem vsekakor izberi BB kremo. Če pa si želiš bolj popoln videz kože (želiš prekriti vse lepotne pike in nepravilnosti na obrazu), potem pa bo najboljša izbira tekoča podlaga (v kombinaciji s korektorjem).

Ne spreglej pa tudi ultimativnega vodnika po podlagah: katera je res popolna zate?