Ali se lahko vijoličen balzam za lase zmeša z navadnim balzamom za lase?

Navadni balzam za lase in vijolični balzam za lase sta oba namenjena negi las, vendar imata zelo različne funkcije in sestavine.

Navadni balzam za lase je običajno namenjen hidraciji, negi, mehkobi in razčesavanju las. Uporablja se po umivanju las s šamponom, da jim povrne vlago in olajša razčesavanje ter jih naredi mehkejše in bolj obvladljive.

Vijoličen balzam za lase pa je poseben izdelek, namenjen nevtralizaciji neželenih rumenkastih ali oranžnih odtenkov v blond laseh. Vijolična barva v balzamu nevtralizira rumene in oranžne tone, kar je koristno za ljudi s svetlimi ali barvanimi lasmi. Vijoličen balzam torej ni namenjen negi las, ampak le toniranju las.

Verjetno se ti je že kdaj zastavilo vprašanje, ali bi morda lahko po šamponiranju hkrati negovala lase in jih tudi tonirala v le enem koraku? Načeloma balzama lahko med seboj zmešaš, vendar moraš biti previdna pri razmerju in uporabi.

Če želiš zmešati vijoličen in navaden balzam, sledi spodnjim korakom:

  • Izberi pravo razmerje: Razmerje med vijoličnim in navadnim balzamom je odvisno od tega, koliko želiš nevtralizirati rumene ali oranžne odtenke v svojih laseh. Začni z manjšo količino vijoličnega balzama in ga postopoma dodajaj več, če potrebuje močnejši učinek.
  • Dobro premešaj: Obe vrsti balzama zmešaj v svoji roki ali ločeni posodi. Poskrbi, da bosta balzama dobro premešana in enakomerno porazdeljena.
  • Nanesi na lase: Mešanico balzamov nanesi na čiste in vlažne lase, kot bi nanesla običajen balzam. Poskrbi, da bo mešanica enakomerno razporejena po laseh.
  • Čas delovanja: Čas delovanja mešanice balzamov je predvsem odvisen od tega, kako močno vijolično mešanico narediš. V kolikor v navaden balzam dodaš malo vijoličnega, lahko mešanico balzamov pustiš delovati dlje časa, saj zmes ni tako intenzivna, v kolikor pa je mešanica balzamov močne vijolične barve, jo pusti delovati na laseh glede na čas, ki je naveden na embalaži vijoličnega balzama oziroma lahko kakšno minuto več.
  • Temeljito speri.

Mešanje navadnega balzama za lase z vijoličnim balzamom morda ne bo ustvarilo tako opaznega učinka, kot bi ga, če bi najprej uporabila vijoličen balzam za nevtralizacijo, nato pa še navaden balzam za nego, je pa super lepotni trik za takrat, ko si želiš na hitro opraviti z nego las in uporabiti oba balzama.